Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 30. juni 2003 kl 20.25 Faktor: Faktor: Mitt annet hjem

Et hjem for alle

Ümit Yalcin blir feiret av Helge Marstein (Foto: Privat)
Ümit Yalcin blir feiret av Helge Marstein (Foto: Privat)
Med åpent sinn vandret "Faktor" inn på "Ivars Kro", en anonym pub vegg i vegg med "Lompa". I kveld blir det gjensyn med det tradisjonsrikt vanningshull for tørste sjeler på Oslos østkant.

Programmet om tyrkeren som ble nordmann, bankmannen som ble musikant, og Kurt som ble Kari og gir alt gjennom sangen, ble tidligere sendt i fjor høst.

Forbi en dørvakt og gjennom en inngang med lilla vegger, dekorert med bilder fra Grønlands tid som arbeiderbydel, er passasjen til "Ivars Kro". På scenen er to musikere i full gang med kveldens underholdning, en salig blanding av country, blues og "Ole Ivars" i alle varianter.

Musikerbordet
Langbordet mot inngangsdøren viser seg å være helt spesielt – det er musikerbordet. Stamgjestene hilser alltid på musikerne, som er alt fra proffe utøvere til gjesteartister. Hver kveld er det levende musikk på "Ivars Kro", med musikere fra østkanten. Denne kvelden var det Helge Marstein som hadde kontrollen over det musikalske. – Dere må komme på Te-dansen på søndag, inviterer han, og fortsetter: - Da er det artig her! Og kom på bursdagen til Ümit, han som eier sjappa. Han fyller 44 år, da skal gjestene på Ivars overraske ham!

"Faktor" fulgte Helges anbefalinger.

Om "Faktor"
"Faktor" er en serie egenproduserte dokumentarer som våger å ta standpunkt, med en nær og personlig fortellerstil. Med mennesket i fokus ønsker "Faktor" å gi tilstedeværelse og sette enkeltmennesket i en større sammenheng.

Egenprodusert dokumentar
Prosjektleder: Cathrine Wik
Programskaper: Ellen Aanesen
Pressekontakt: Eirin Grytbakk , tlf 23 04 86 96