Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 1. september 2011 kl 20.15 Ultima - lokomotivet for ny musikk

Setter farge på hovedstaden


Ultima har vært pådriver for samtidsmusikken gjennom 20 år, og tiden er inne for et lite tilbakeblikk. Hver høst har festivalen satt farge på hovedstaden med sine sprelske innspill og viktige presentasjoner av nyere verk fra inn- og utland.

Ultima har klart kunststykket å gjøre samtidsmusikken tilgjengelig og populær, og publikum har kjent sin besøkelsestid. På sitt høyeste har antallet tilhørere vært oppe i over 15 000.

I et samfunn der kommersielle hensyn spiller en stadig sterkere rolle, har Ultima bidratt til å løfte samtidskunsten fram og gjort den synlig. Og ikke bare musikk. For Ultima favner bredt. Her finner vi både dans, film, multimedia, musikkteater og installasjoner. Og festivalen har tatt i bruk alle slags arenaer over hele byen, innendørs og utendørs.Ultima er en såkalt knutepunktfestival og understøttes i tillegg av 18 institusjoner fra hele det profesjonelle kulturfeltet. Disse bidrar med konserter og forestillinger og utgjør ryggraden i Ultimas produksjon fra år til år.

I år har musikkgruppa POING fått delt programansvar med Luca Francesconi som dessverre allerede har takket av som direktør. Vi møter Poing som består av musikerne Frode Haltli, Rolf-Erik Nystrøm og Håkon Thelin i programmet. De samtaler om sitt syn på Ultima ispedd glimt fra Ultimas historie.

Årets festival åpner på Operataket 8. september.

Egenproduksjon fra Dokumentar og Samfunn
Regi: Anne Elisabeth Andersen
Prosjektleder: Harald Reitan
Kontaktadresse for presse: presse@nrk.no, tlf: 414 28 800
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, info@nrk.no, tlf: 815 65 900