Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 3. januar 2003 kl 23.20 Sopranos

Furios kvaler

Furio Giunta (Federico Castelluccio) må reise hjem til Italia i kveldens episode. (Foto: Warner Bros.)
Furio Giunta (Federico Castelluccio) må reise hjem til Italia i kveldens episode. (Foto: Warner Bros.)
Furio blir kalt tilbake til sitt hjemland Italia – faren ligger for døden. Før han drar, får han trøst fra Carmela Soprano. Hun tror hun har lært å leve med ektemannen Tonys eskapader, men det er før hun oppdager bevis på nye sidesprang.

Furio Giunta (Federico Castelluccio) får beskjed om at faren har kreft og ligger på dødsleiet. Hjemme hos Tony Soprano finner han trøst hos Carmela. Tony, derimot, er kald og avvisende. Av en eller annen grunn gjør det ham ille til mote å snakke om døden.

Innrømmelser
Tilbake i hjembyen Napoli forteller Furio til onkelen at mens han er i USA, savner han Italia, men nå savner han USA. Eller mer eksakt – en kvinne der. Og hun er ingen ringere enn sjefens kone. Onkelen råder ham umiddelbart til å holde seg langt unna Carmela Soprano – hvis Furio da ikke er klar til å drepe ektemannen hennes. Etter alt Tony har gjort for Furio, er det usannsynlig.

Ny elskerinne
Ralph Cifaretto har fått seg ny dame. Stolt viser han henne frem for Tony og resten av gjengen. Det burde han vel kanskje ikke gjort, for Tony blir umiddelbart begeistret. Det tar ikke lang tid før Valentina og Tony står i sammen. Under en elskovsstund mister Valentina en fingernegl, som Carmela senere finner. Da blir det månelyst på hjemmebane for mafiasjefen.

Om serien
Handlingen foregår i New Jersey – et steinkast fra New York City. Her hersker Tony Soprano og hans gjeng. Det foregår intense territoriekriger mellom mafiasjefer i området og hjerteskjærende familiefeider. Men også kjærlighet og het elskov, utroskap, narkotika og kaldblodige henrettelser. Tony Soprano er gift med Carmela. De har to barn sammen, Tony jr. og Meadow. Tonys søster Janice gir ham stadige grå hår i hodet. Tony går motvillig i terapi hos psykologen Jennifer Melfi. Onkel Junior blir pustet i nakken av FBI, mens de har vanskeligere for å få has på Tony. For Tony er det en stadig kamp om respekt fra sine undersåtter og for å opprettholde et normalt familieliv og en plettfri forstadsfasade.

Dramaserien ”Sopranos” har vunnet 23 priser i diverse kategorier og blitt nominert til utallige tv-priser. Hovedrollehaver James Gandofini er belønnet med en SAG-statuett, skuespillerforbundets påskjønnelse. Både han og serien har fått tv-kritikernes pris pluss en drøss Emmy-priser. Produsenten David Chase har sagt at dette blir den siste sesongen som kommer fra hans penn. Om Warner Bros. og HBO vil fortsette et år til uten ham er heller usikkert.

Amerikansk dramaserie
Sopranos, år 4
Produksjon: Warner Bros./HBO
Produsent/regi: David Chase
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41/909 55 364