Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 5. juli 2003 kl 21.15 Kar for sin kilt

Bryllup eller ikke

Au, da! Archie (Alastair Mackenzie) blir oppsøkt av sin gamle flamme Katrina (Lorraine Pilkington) akkurat da Lexie har gått med på bryllup. (Foto: Jaap Buitendijk, BBC)
Au, da! Archie (Alastair Mackenzie) blir oppsøkt av sin gamle flamme Katrina (Lorraine Pilkington) akkurat da Lexie har gått med på bryllup. (Foto: Jaap Buitendijk, BBC)
Archie føler at for "herren av Glenbogle" er det bare et storslått bryllup som anstår seg. Men Lexie vil at bryllupet skal være "lite og diskret".

Bryllup eller ikke, så dukker Archies gamle flamme Katrina opp. Archie er henrykt over se henne igjen. Og det er han som skal intervjue henne som søker til den ledige lærerposten på bygdeskolen. Men da Archie inviterer Katrina til middag på Glenbogle, glemmer han å informere Lexie om saken.

Over alle hauger
Verre blir det da Katrina opplyser at det ikke er så mye på grunn av skolejobben at hun er kommet tilbake. Ordene faller ved middagsbordet. Lexie har vanskelig for å svelge, i munnen bare vokser maten.

Igjen stryker Lexie på dør slik hun gjorde forrige gang hun skulle stå brud for Archie, og hun forsvinner oppover åssidene.

Men oppe i åsen venter en overraskelse på henne.

Om serien
I sommer sender NRK1 10 nye episode av den underholdende dramaserien "Kar for sin kilt" som henter handlingen fra det skotske høylandet. Serien var BBCs største dramasuksess i fjor og har alt man venter seg av en britisk kvalitetsserie – uimotståelig person- og miljøskildring, storslagne omgivelser og en overflod av humor og sjarm.

Archie MacDonald (Alastair Mackenzie) var 28 år da han uten forvarsel arvet Glenbogle, en av de aller største godseiendommene på det skotske høylandet. Til å begynne med vil han bare vende tilbake til sitt ukompliserte jetset-liv i London, men etter hvert avfinner han seg med skjebnen og gjør sitt beste for å bestyre det gedigne og forfalne slottet, 200 undersåtter og over 16.000 mål med land.

Lexie (Dawn Steele), Glenbogles respektløse hushjelp og bygdas femme fatale, har etter hvert avansert til å stå ved Archies side som fruen av Glenbogle.

Compton Mackenzies muntre romaner ligger til grunn for serien, som er skapt av det samme teamet som stod bak Oscar-filmen "Hennes Majestet fru Brown". De som har sett denne filmen, vil kjenne igjen eiendommen Glenbogle i "Kar for sin kilt". Innspillingen er gjort i et av Skottlands mest spektakulære naturområder, Cairngorms ved innsjøen Loch Laggan.

Britisk dramaserie
Originaltittel: Monarch of the Glen (Serie 4)
Basert på bøker av Compton Mackenzie
Produksjon: Ecosse Films/BBC Scotland
I rollene bl.a. Alastair Mackenzie, Richard Briers, Susan Hampshire, Lorraine Pilkington, Dawn Steele, Hamish Clark og Anna Wilson-Jones
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57LENKER
  • Les mer 
  • Les mer