Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 20. oktober 2008 kl 23.15 Dalziel og Pascoe

Forbannelsen i Angel Woods

Sjefsetterforsker Andrew Dalziel (Warren Clarke, t.v.) og førstebetjent Peter Pascoe (Colin Buchanan). (Foto: BBC)
Sjefsetterforsker Andrew Dalziel (Warren Clarke, t.v.) og førstebetjent Peter Pascoe (Colin Buchanan). (Foto: BBC)
I Hanleydale ved Angel Woods i Yorkshire treffer sjefsetterforsker Dalziel på sin søster Harriet. En av Dalziel-familiens hemmeligheter kommer for dagen. Angel Woods og Hanleydale er ellers full av hemmeligheter som Dalziel og Pascoe får jobben med å avdekke.

På en biltur gjennom Angel Woods en natt kommer Sue Blackstone til å kjøre på en fremmed. Da hun vender tilbake til stedet sammen med politiet, er den fremmede forsvunnet. I stedet ligger den unge landsbypresten fader Simpson der, åpenbart myrdet.

I skogen skal det ha vært et barnehjem i gamle dager. Politiet søker etter den fremmede der, men finner i stedet et skjelett. Det stammer fra et barn, en liten pike som ble myrdet for over 40 år siden.

Familiehemmeligheter
I landsbykirken treffer Dalziel sin søster Harriet. Han får sjokk da hun forteller at hun har en dødelig kreftsykdom - og at Dalziel og hun ikke har samme far. Hun forteller også at det er ytterligere en halvbror inne i bildet, en Dalziel aldri har hørt om. Men denne broren endte hos barnevernet og ble sendt til Australia som liten.

Misbruk av barn
Mannen Sue Blackstone kjørte på om natten, viser seg å være Terry Blake. Han er en mann som bodde på barnehjemmet i skogen som liten. Han ble sendt til Australia på et barnearbeid-program. Han kan fortelle om misbruk av barn i institusjonen i Angel Woods den gang hjemmet var drevet av den avdøde presten Creeley og skogvokteren i fellesskap.

Blake kan også identifisere det lille pikeskjellettet.

Om serien
Sjefsetterforsker Andrew Dalziel og førstebetjent Peter Pascoe jobber på en politistasjon i Yorkshire. De to politimennene er svært forskjellige, og mange vil nok se dem som et pussig par. Men forbrytere har grunn til å være engstelig hvis de to blir satt på saken.

Dalziel har årelang erfaring, er direkte og likefram og kjenner alle mulige snarveier og triks som kan lette etterforskningen. Han lever usunt og har et spesielt nært forhold til alkohol. Pascoe er universitetsutdannet, liker å gjøre ting etter boka og har store ambisjoner. Han har et forhold til Ellie.

Tv-serien er basert på den engelske kriminalforfatteren Reginald Hill sine bøker.

Programmet er sendt tidligere.

Britisk kriminaldrama (1996)
Originaltittel: Dalziel & Pascoe, Series 7
Kveldens episoder: Dalziel & Pascoe, Series 7 (5+6:8): The Sins of The Father
Produsert av: BBC Worldwide
I de viktigste rollene: Warren Clarke (Andrew Dalziel), Colin Buchanan (Peter Pascoe), Susannah Corbett (Ellie Pascoe), Prunella Scales (Miss Disney), Dominic Jephcott (Dr Sam Fallowfield), James D'Arcy (Franny Roote), Zoë Hart (Anita Sewell)
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900