Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 26. mars 1999 kl 19.25 Iskaldt

Iskaldt (t)


NRK2 fredag 26. mars kl 19.25
Iskalde realiteter

17 år gamle Link (Paul Gibbon) bryter opp fra en trøstesløs tilværelse i hjembyen Bradford for å søke lykken i London. Han er innstilt på hardt arbeid, men ikke på det tøffe og kalde miljøet som møter ham.

Link har nettopp gjort seg ferdig med skolen. Men utsiktene til å skaffe seg en fast jobb er ikke særlig lyse. Link satser derfor på London og en ny start i storbyen. Men bittert må han erkjenne at systemet nok en gang har latt ham i stikken. Og Link må friste en kald tilværelse som uteligger i London.
Han blir etterhvert kjent med Ginger - en veteran blant dem som lever på gata - som lærer ham grunnleggende overlevelsesteknikker som hvordan man skaffer seg penger og hvor det er trygt å legge seg til å sove.

En hjelpende hånd
Blant de mange tilfeldig forbipasserende som bidrar med noen småpenger er Shelter (Peter Howitt). Den arbeidsløse, tidligere soldaten, er besatt av tanken på å hjelpe gatebarna - på tross av hans åpenbare forakt for dem.
Plutselig forsvinner Ginger, og Link blir overlatt til seg selv. Men Links bekymringer mildnes noe da han møter den vakre Gail (Susan Vidler). Hun er nyankommet fra Glasgow og trenger noen å støtte seg til. De to slår seg sammen og prøver å finne ut hva som ligger bak Gingers forsvinning. De oppdager til sin forferdelse at Ginger ikke er den eneste som er forsvunnet.

Blodig alvor
Link bestemmer seg for å avlegge den mystiske Shelter et besøk. Mens han snoker rundt, blir han oppdaget av Shelter og tvunget inn i nettopp den leiligheten han skulle undersøke. Vel innenfor døren går den grufulle sannheten opp for ham. Den forskrudde Shelter vil nå innlemme Link i sin groteske samling.
Og den vakre Gail viser seg å være en helt annen enn den hun har utgitt seg for.

NRK2 fredag kl 19.25

Bilder (via Scanpix, Data-tv/Internett)
1. 17 år gamle Link (Paul Gibbon) søker lykken i London. Men han oppdager snart at hverdagen blir en kamp for å overleve. (Foto: Luke Finn/BBC).

2. Link (Paul Gibbon) møter den vakre Gail (Susan Vidler). Men hun er ute i et helt annet ærend enn det hun har fortalt Link. (Foto: Luke Finn/BBC).

3. Shelter spilles av Peter Howitt. (Foto: Luke Finn/BBC).

Film - innkjøpt
Produksjonsland: Storbritannia (1997)
Originaltittel: Stone Cold
Regi: Stephen Whittaker
I rollene: Paul Gibbon, Susan Vidler, Peter Howitt

Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41