Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 15. mai 2011 kl 21.55 Kriminalsjef Foyle: En leksjon i mord

Familiehemmeligheter


Militærnekteren David Beal dør i politiets varetekt. Like etter blir en murstein kastet gjennom vinduet til Gascoigne, dommeren som fikk Beal arrestert. Til den er det knyttet en trussel, og kriminalsjef Christopher Foyle blir tilkalt.

Hjemme hos Gascoigne bor det en ung mann som har måttet gå i skjul. Kort tid etter hendelsen med mursteinen, blir den unge mannen drept etter å ha uforvarende utløst en granat. Foyle og assistenten Paul Milner mistenker at noen er ute etter hevn og begynner å gå igjennom Gascoignes saker på jakt etter ledetråder.

Dommeren er en myndig mann sent i femtiårene som bor i et stort herskapshus sammen med sin reserverte kone Emily og barna. Datteren Susan er blitt nektet å ha et romantisk forhold til Peter Buckingham fordi Gascoigne mener han ikke er god nok for datteren.

Foyles etterforskning fører ham til fabrikken der Buckingham arbeider. Han blir imidlertid nektet adgang til fabrikken, som ser ut til å produsere ammunisjon, og blir derfor mistenksom.

Sam Stewart, Foyles sjåfør, blir betatt av Tony, en servitør på restauranten der Foyle er stamgjest. Tony betror seg til Sam at han har meldt seg til militærtjeneste, så stor blir overraskelsen da han blir oppdaget på eiendommen til Gascoigne.

Sendt tidligere.

Britisk dramaserie
Originaltittel: Foyle’s War
Produsent: Icon Entertainment International
Regi: Jeremy Silbertson.
I noen av rollene: Michael Kitchen (Foyle), Anthony Howell (Paul Milner), Samantha Stewart (Honeysuckle Weeks), Julian Ovenden (Andrew Foyle)
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41/909 55 364
TV-seere bes kontakte TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900