Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 8. mai 2004 kl 19.55 Hvilket liv!

Problemer på alle plan

Nick (Kris Marshall) i midten, og to mellomfornøyde foreldre Ben (Robert Lindsay) og Susan (Zoë Wanamaker) (Foto: BBC)
Nick (Kris Marshall) i midten, og to mellomfornøyde foreldre Ben (Robert Lindsay) og Susan (Zoë Wanamaker) (Foto: BBC)
Michael gjør det svært godt på skolen, men han er ikke lykkelig. Og Janey har parkert sønnen Kenzo hos bestemor Susan.

Susan kommanderer Ben til å ha en alvorlig samtale med Michael, men isteden er det Ben som får høre av sønnen at han er "uengasjert, egoistisk - og tar gleden vekk fra alt mulig". For å kompensere for dette går Ben med på å studere nattehimmelen på jakt etter UFO’er.

Barnevakter
Susan er barnevakt for lille Kenzo, men synes det er kjedelig at han sover hele tiden. Hun vekker barnet, men angrer etter en stund. Kenzo gråter utrøstelig – helt til Nick på uforklarlig vis greier å roe ham.

Men barnebarnet gråter når han skal legges for kvelden også, og Ben og Susan tar hver sin tørn med å få ham til å sove. Til slutt må de tilkalle Nick. Den gode siden med det er at Kenzo sovner, den dårlige siden er at Nick må tilbringe natten hjemme hos Ben og Susan – i deres seng.

Om serien
I denne britiske situasjonskomedien, produsert av BBC, møter vi familien Harper: mor, far og tre barn – kort sagt en helt vanlig familie. Men deres familie virker likevel som en psykologisk geriljakrig…

Ben Harper er tannlege, og mener fra tid til annen at det å leve i en moderne familie er like morsomt som å trekke ut tenner på folk. Med en rappkjeftet kone, Susan, og tenåringene Nick og Janey, samt "attpåklatten" Michael i huset, står prøvelsene i kø hos Harpers. Og det er ikke fritt for at problemene forplanter seg til tannlegekontoret.

I denne serien har datteren Janey flyttet hjemmefra, og datteren til Bens fetter, Abi, har flyttet inn i det harperske hjem.

Britisk situasjonskomedie, serie 4
Originaltittel: "My Family"
Episodetittel: "Sitting Targets"
I rollene: Robert Lindsay (Ben), Zoë Wanamaker (Susan), Kris Marshall (Nick), Siobhan Hayes (Abi), Gabriel Thomson (Michael)
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83