Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 14. april 2004 kl 21.35 Forsytesagaen

Jon og Fleur fortsetter flørten

Far (Soames Forsyte) og datter (Fleur Forsyte) har begge utfordringer i kjærlighetslivet. (Foto: Granada Television)
Far (Soames Forsyte) og datter (Fleur Forsyte) har begge utfordringer i kjærlighetslivet. (Foto: Granada Television)
Annette Forsyte og Prosper Profond møtes i smug, det samme gjør Fleur og Jon. Både Fleur og Annette handler på tvers av Soames' ønsker, og han sliter i tillegg med skrantende helse. Er han i ferd med å miste innflytelsen i Forsyte-familien?

Winnifred skal i teater med Prosper Profond, men han avlyser i siste stund. Hennes mann Montague Dartie oppdager senere på kvelden at Prosper likevel har vært i teateret – med Soames' franske kone Annette. Han forteller ingen om hva han så.

Vil holde barna atskilt
Holly forteller Jolyon at Fleur nærmest tvang seg til å bo hos dem slik at hun kunne treffe Jon. Jolyon henvender seg sporenstreks til Soames, og ber ham holde sin datter borte fra hans sønn. Soames blir overrasket da han forstår hva Fleur driver med, og han er enig i at de to unge ikke bør bli et par.

Soames planlegger en fest for å introdusere Fleur for andre og mer passende menn, mens Jolyon vil sende Irene og Jon til Paris for å komme unna Fleur. På festen ser også Winnifred at Annette og Prosper flørter. Hun blir lei seg.

Dartie er pengelens - igjen
Montague Dartie er nok en gang i økonomisk uføre, og han blir kastet ut av klubben. Dartie henvender seg til Soames for å få låne penger til dårligere betingelser enn i banken. De begynner å krangle, og da avslører Dartie det han vet om Annette og Prosper Profond. Hvordan reagerer Soames?

Om serien
Forsytesagaen er basert på John Galsworthys bøker om familien Forsyte, en serie med romaner som ble skrevet i perioden 1906-28. Galsworthy vant Nobelprisen i litteratur i 1932 for disse bøkene.

Handlingen foregår i England under Victoria-tiden, og serien følger familien Forsyte gjennom to tiår med lidenskap, sjalusi og intriger og deres forsøk på tilpasning til det moderne samfunnet som er i ferd med å vokse frem.


Innkjøpt dramaserie fra Granada Television.
Produksjonsår: 2002
Originaltittel: The Forsyte Saga
Pressekontakt: Håkon M. Sverdrup , 23 04 98 41 (92 01 55 79)

I de viktigste rollene:
Damian Lewis (Soames Forsyte), Gina McKee (Irene Heron/Forsyte), Ben Miles (Montague Dartie), Rupert Graves (Jolyon Forsyte), Gillian Kearney (June Forsyte), Beatriz Batarda (Annette), Emma Griffiths Malin (Fleur), Amanda Ryan (Holly), Lee Williams (Jon), Julian Ovenden (Val)

Øvrige roller, blant andre: Olivia Lumley, Ann Bell, Laura Main, Oliver Milburn, Michael Maloney, Alistair Petrie.