Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 fredag 16. mai 2008 kl 20.00 Album

Tøft liv

Lars Rolsted (Sebastian Jessen t.h.) passer nevøen sin samtidig som han utfører kriminelle handlinger, en heller dårlig kombinasjon. (Foto: DR)
Lars Rolsted (Sebastian Jessen t.h.) passer nevøen sin samtidig som han utfører kriminelle handlinger, en heller dårlig kombinasjon. (Foto: DR)
Året er 1982, de tre guttene i Album sliter alle med hver sine ting. Det å være ungdom er slett ikke så lett som de trodde, og livet skal vise seg å være tøffere enn forventet.

Martin og Gertrud er ferdig med artium, men han er ikke særlig begeistret for at hun går med studentlue i fristaden Christiania. Martin er samtidig vilt forelsket i Gertrud, mens hun begynner å miste interessen. Dette gjør Martin desperat og lei seg.

Lars sliter med sine problemer og havner skikkelig på skråplanet. Han får seg i tillegg kjæreste med kanskje enda større dragning mot dop enn det han selv har.

Jon studerer medisin og gleder seg til å holde foredrag sammen med moren, men noe alvorlig kommer i veien.

Familiene
Familien Rolsted
I familien Rolsted er Vilhelm Rolsted uten tvil overhodet. Han er gift med Musse, en ulykkelig og sørgmodig dame. Sammen har de tre barn, Tess, Lars og Katja.

Ingen av barna har hatt optimale oppvekstvilkår i et hjem uten kjærlighet og nærhet, og dette preger dem videre i livet. Spesielt får sønnen Lars det vanskelig. Det eneste barna har hatt nok av er materielle goder.

Familien Olufsen
I familien Olufsen er far og mor hippier, så sønnen Jon, som er enebarn, er oppvokst i et radikalt hjem.

Jon føler at faren har sviktet besteforeldrene fordi han overtaler dem til å selge familiegården. Kjøperen er Vilhelm Rolsted som kun tenker profitt.

Jons foreldre glir fra hverandre, og når de til slutt skiller seg, har han vanskelig for å tro på kjærligheten mellom mann og kvinne igjen. Dette skal følge ham resten av livet.

Familien Lund Jenssen
Martin er Lund Jenssens sønn, en kjernesunn familie som legger alt til rette for at det skal gå bra for Martin og hans lillebror.

Martin er en dagdrømmer som finner et ståsted i post-punken. Han vil være forfatter og gifte seg med Gertrud, den peneste jenta han noensinne har sett.

Men livet blir ikke alltid som planlagt.

Dansk dramaserie
Produksjon: Danmarks Radio
Regi: Hella Joof.
Basert på Ben Q. Holms roman fra 2002
Med Jens Jørn Spottag, Bodil Jørgensen, Julie Carlsen, Henrik Lykkegaard, Henrik Prip, Lotte Andersen, Kjeld Nørgaard, Marie-Louise Coninck med flere.
Pressekontakt: Karoline Berg,23049486, 90108954
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no


LENKER
  • Les mer på DRs sider