Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 14. april 2002 kl 22.30 Familiehistorier: På landet

Det skjer i de beste familier

Brødrene Eric (Antoine Chappey) og Jean-Claude (Serge Riaboukine) har forskjellige meninger om hvordan en gård skal drives… (Foto: Arte/Jean Paul Ledieu)
Brødrene Eric (Antoine Chappey) og Jean-Claude (Serge Riaboukine) har forskjellige meninger om hvordan en gård skal drives… (Foto: Arte/Jean Paul Ledieu)
I en landsby et sted i Frankrike driver to brødre gården som de har arvet etter faren. Begge prøver på hver sin måte å finne løsninger på de vanskelighetene som ethvert landbruk i Europa møter. Dette er det franske bidraget i serien ”Familiehistorier”.

Jean-Claude er morens yndling, og vil – til tross for stor gjeld – forbli tro til det tradisjonelle landbruket. Broren Eric, derimot, er mer kynisk. Han er gift med datteren til banksjefen, og nøler ikke med å gå nye veier for å rette på økonomien. For å høyne profitten bygger han om den gamle bygningen på gården til gjesteværelser. Både den generelle pengemangelen og de strenge EU-reglene gjør sitt til at konflikten i familien vokser.

En myte slår sprekker
Myten om den perfekte faren slår plutselig sprekker når en ung kvinne dukker opp på gården. Det viser seg at kvinnen er farens uekte datter og brødrenes halvsøster. Familien står i fare for å bli oppløst, og hver og en må bruke egne krefter og muligheter for takle vanskelighetene.

Serien er i seks deler, og i de største rollene ser vi Serge Riaboukine som Jean-Claude, Antoine Chappey som Eric og Catherine Davenier som halvsøsteren Aurore.

Family Stories
”Det tredje tegnet”, som ble avsluttet sist søndag, var det norske bidraget i et europeisk samarbeidsprosjekt med tittelen ”Family Stories”. Tanken bak prosjektet er at en hendelse et sted i Europa får alle generasjonene i en familie til å tenke gjennom meningen med livet. Ideen kom fra den franske produsenten Jacques Dercours.

I tillegg til Norge har Frankrike, Tyskland, Wales, Catalonia (Spania) og Tsjekkia laget sine bidrag. Noen felles retningslinjer var at hovedpersonen skulle være 17 år, det skulle handle om tre generasjoner, det skulle være en samtidshandling og gjerne typisk for området serien ble filmet i.

Fransk produksjon i et europeisk samarbeidsprosjekt
Originaltittel: ”Campagnes”
Regi: Olivier Langlois
I rollene: Serge Riaboukine, Antoine Chappey og Catherine Davenier.
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83

Bilder
1. Brødrene Eric (Antoine Chappey) og Jean-Claude (Serge Riaboukine) har forskjellige meninger om hvordan en gård skal drives… (Foto: Arte/Jean Paul Ledieu)

2. Når halvsøsteren Aurore (Catherine Davenier) dukker opp, får familien et problem – i tillegg til problemer med gårdsbruket. (Foto: Arte/Jean Paul Ledieu)