Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 6. mai 2013 kl 19.45 Nesevis

Lukten av suksess


Hvordan er lukten av nordmenn, har vi kollektiv duft som er felles for oss alle? Når skapes dine første duftminner? Hva er lukten av erotikk? Kan vi snuse oss frem til en partner? Og hvordan har det seg at det aller beste av mat og drikke her til lands smaker nettopp som det gjør? Programlederne Richard Juhlin og Christopher Sjuve og skal opplyse og underholde oss om smak og lukt.


Svenske Richard Juhlin er utstyrt med helt unike smak- og luktegenskaper. Han vil hjelpe nordmenn å gjenoppdage de tapte sanser, smak og lukt.

Disse evnene bruker han normalt innenfor vinens verden, og han er anerkjent som verdens fremste ekspert på champagne. Richard er æresborger av byen Champagne og er slått til ridder av Det Franske Landbruksdepartementet.

TV-kokk
Christopher Sjuve har bakgrunn som TV-kokk på NRKs Sommeråpent. Han har vært kokk I "Sjuves kjøkken" på VGNett og matredaktør på Klikk.no. Christopher ble kåret til Årets Matformidler i 2007.

De to reiser Norge på kryss og tvers for å inspirere folket til å bry seg mer om lukt- og smaksopplevelser.

Verdens beste nese
I det første programmet avslører Richard den hemmelige Grandiosa-oppskriften. Som juryformann i den årlige ciderfestivalen i Hardanger smaker han seg fram til opplevelser i Hardanger-cideren som ingen har oppdaget før ham.

Vi skal se at det ikke er likegyldig hva dyrene spiser, hvor potetene vokser eller eplene høstes.

Første gang sendt høsten 2012.

Produsert av: Globus Media
Originaltittel: Nesevis
Medvirkende: Christopher Sjuve og Richard Juhlin
Regissør: Erik Hannemann
Presseansvarlig: Karoline Berg, 901 08 954
TV-seere kan kontakte Publikumsservice, 815 65 900