Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 21. juli 2001 kl 21.05 Kar for sin kilt

Gammelt nag ruster ikke

Hector (Richard Briers) blir rammet av gammelkjærestens hevn i kveldens episode av
Hector (Richard Briers) blir rammet av gammelkjærestens hevn i kveldens episode av "Kar for sin kilt". (Foto: Ken Mellin, BBC)
Archies forsøk på å få finansiert et besøkssenter på Glenbogle ser ut til å strande. Den kommunale komiteen som skal vurdere søknaden hans, ledes nemlig av en kvinne som bærer på et førti års nag mot Archies far.

Det er gått en mannsalder siden Hector dumpet Edith Rankin og i stedet giftet seg med Molly. Det har Edith aldri tilgitt ham, og nå øyner hun sjansen til hevn. Søknaden til Archie om finansieringsbistand ser ut til å henge i en svært tynn tråd.

De dystre utsiktene for Glenbogles fremtid får Hector til å innse at han må snakke ut med sin gamle flamme. Archie kan ingenting annet gjøre enn å håpe at hans eksentriske far ikke har glemt sine gamle overtalelseskunster.

Om serien
”Kar for sin kilt” er en underholdende dramaserie med handling fra det skotske høylandet. Serien var BBCs største dramasuksess i fjor og har alt man venter seg av en britisk kvalitetsserie – uimotståelig person- og miljøskildring, storslagne omgivelser og en overflod av humor og sjarm.

Archie MacDonald (Alastair Mackenzie) er 28 år da han uten forvarsel arver Glenbogle, en av de aller største godseiendommene på det skotske høylandet. Til å begynne med vil han bare vende tilbake til sitt ukompliserte jetset-liv i London, men etter hvert avfinner han seg med skjebnen og gjør sitt beste for å bestyre det gedigne og forfalne slottet, 200 undersåtter og over 16.000 mål med land – og å hamle opp med sine eksentriske foreldre (Richard Briers og Susan Hampshire).

I hjembygda har Archie gjenoppfrisket bekjentskapet med sin gamle klassevenninne, den fargerike lærerinnen Katrina (Lorraine Pilkington). Glenbogles respektløse hushjelp og bygdas femme fatale, Lexie (Dawn Steele), blander seg også inn i begivenhetene sammen med sin trofaste beiler, godsets altmuligmann Duncan (Hamish Clark).

NRK1 viser nå oppfølgerserien på åtte episoder som ble sendt på BBC tidligere i år. For tiden er BBC i gang med innspillingen av den tredje serien.

Britisk dramaserie (2000)
Originaltittel: Monarch of the Glen (serie 2)
Basert på bøker av Compton Mackenzie
Produksjon: Ecosse Films/BBC Scotland
Regi: John Massey, Richard Signy, Rick Stroud
I rollene bl.a. Alastair Mackenzie, Richard Briers, Susan Hampshire, Lorraine Pilkington, Dawn Steele, Hamish Clark, Alexander Morton og Jason O’Mara
http://www.bbc.co.uk/scotland/monarch/
http://newtonmore.com/monarch/
Pressekontakt:Helene Amlie, 23 04 77 51

Bilder
1. Hector (Richard Briers) blir rammet av gammelkjærestens hevn i kveldens episode av ”Kar for sin kilt”. (Foto: Ken Mellin, BBC)

2. Archie (Alastair Mackenzie) vil åpne besøkssenter på Glenbogle, men en kvinne fra farens fortid stikker kjepper i hjulene. (Foto: Ken Mellin, BBC)