Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 30. oktober 2013 kl 19.45 Nordisk prisgalla - utdeling av Nordisk Råds priser

Samnordisk tv-sending


Sofia Helin fra kriminalserien "Broen" og NRKs Hans Olav Brenner er vertspar for Nordisk prisgalla. Det er første gang utdelingen sendes på TV både i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island og Færøyene.

Prisutdelingen skjer i Operahuset i Oslo, og de to programlederne gleder seg over oppdraget:

- Det er intet mindre enn en ære for oss å kunne få lov til å skape oppmerksomhet rundt den nordiske kulturen og den felles omtanken for miljøet, sier de samstemt, og lover at de skal gjøre det både seriøst og underholdende for publikum.

Av kunstneriske innslag kan de by på artisten Ane Brun, tidligere prisvinner Mari Boine, Kimmo Pohjonen, trekkspiller fra Finland, trompetist Nils Petter Molvær og Operaens barnekor som skal synge et Astrid Lindgren-medley sammen med Georg Riedel.

Litteraturprisen er den eldste og mest kjente av Nordisk Råds priser, og i over 50 år er den blitt tildelt verk av nordiske forfattere. I år deles det for første gang også ut en pris for barne- og ungdomslitteratur. I tilllegg gis det priser for musikk, film og miljø.

Dette er Sofia Helins første oppdrag som programleder. Den svenske skuespilleren har også blitt kjent utenfor Nordens grenser gjennom supersuksessen" Broen", som nå er solgt til 50 land.

- Uten det nordiske samarbeidet hadde vi aldri kunnet lage så bra filmer som vi gjør her. Samarbeidet gir oss som jobber med kultur, muligheten til å skape kvalitet og konkurrere med de store dragene, sier Helin.

For mer informasjon, ta kontakt med:

Prosjektleder, NRK, Ingerid Nordstrand: 99603903
Kommunikasjonssjef, Nordisk råds pris: Bodil Tingsby: bot@norden.no, +45 33 96 03 57
Lenke til nettsidene: www.norden.org
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf.: 815 65 900


LENKER
  • www.norden.org