Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 1. juni 2001 kl 20.25 Bumerang

Siste runde med ”Bumerang”

Øystein Djupedal, Cille Biermann, programleder Claus Wiese og Johannes Joner og Sven Nordin. (NRK-foto: Ole Kaland)
Øystein Djupedal, Cille Biermann, programleder Claus Wiese og Johannes Joner og Sven Nordin. (NRK-foto: Ole Kaland)
Claus Wiese avslutter denne serien med SV-politiker Øystein Djupedal og Cille Biermann, KK-spaltist og radiomenneske, på det ene laget og skuespillervennene Johannes Joner og Sven Nordin på det andre. For siste gang skal minner vekkes til live om moter, musikk, politikk og sport fra et bestemt år.

Nestleder i SV, Øystein Djupedal er en mann med kraftige synspunkter på mangt og mye, særlig er det grådighetskulturen i alle former han er opprørt over. I den forbindelse har han ikke bare ertet på seg bankene og næringslivstoppene, også fotballen har fått sitt fra SV-politikeren. Djupedal tror også at Norge er republikk om to år.

Cille Biermann skriver i bladet ”Kvinner og Klær”, den vennlige stemmen hennes høres titt og ofte i ”Nitimen” og ”Reiseradioen”, og to år på rad har Cille og Gunnar Grøndahl kommentert fra Slottsplassen 17.mai.

På teaterskolen var de sammen om alt, så skiltes deres veier. Men i fjor sommer sto Sven Nordin og Johannes Joner sammen igjen, i en kabaret som hyllet den norske sjømann. Erik Byes tekster med tilhørende melodier dannet grunnlaget for kabareten med tittel ”Jeg vet en vind”. Kabareten er med hell også spilt i år, blant annet på Kulturstasjonen i Sandvika. Sven Nordin har også hatt stor suksess med filmen ”Elling”, som har gått for fulle hus i lang tid.

Om serien
Spørreleken ”Bumerang” består av to lag med to personer på hvert lag. Lagene skal gjette på et bestemt årstall og får hjelp av videoklipp fra perioden 1960 og fram til i dag. De har sin egen videoskjerm som de kan stoppe når de tror at de vet årstallet som skrives ned, uten at det andre laget får se det. Det andre laget fortsetter å se videoen helt ut, før de bestemmer seg for hvilket år det er snakk om. Hvis det laget som gjetter fortest har rett, får de tre poeng. Laget som må vente helt til slutt, får ett poeng hvis de har riktig årstall. Feil årstall gir null poeng. Men det er selvsagt mulig å sanke tilleggspoeng.

Claus Wiese stiller flere spørsmål i tilknytning til det aktuelle årstallet. Det kan handle om politikk, film og ikke minst, musikk.

Egenprodusert underholdning
Programleder Claus Wiese
Prosjektleder Ivar Ragne Jenssen
Pressekontakt:
Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83

Bilder
1. Øystein Djupedal, Cille Biermann, programleder Claus Wiese og Johannes Joner og Sven Nordin. (NRK-foto: Ole Kaland)
2. Cille Biermann og Øystein Djupedal er på lag i kveldens siste utgave av spørrsleken ”Bumerang” (NRK-foto: Ole Kaland)
3. Skuespillerkameratene Johannes Joner og Sven Nordin er på lag i kveldens ”Bumerang” (NRK-foto: Ole Kaland)