Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 19. november 2010 kl 21.10 Europa - en reise gjennom det 20. århundret

1989 Muren


Den første store sprekken i Berlinmuren viste seg sommeren '89. Tusenvis av østtyske borgere klatret over gjerdene på den vest-tyske amassaden i Praha og gjemte seg i den skjermede hagen.

Togreisen over det østtyske territoriet som skulle være en ydmykelse, ble en triumf. Og den vesttyske politikeren, Genscher, holdt en tale der han snakket positivt om sitt opphold i ambassaden i Praha.

En av de reisende som hadde dristet seg inn på det avstengte toget, viser i flere fotoalbum hvordan livet hans hadde blitt ødelagt av Muren.

Om serien
Den bestselgende boken "Europa" av den nederlandske historikeren Geert Mak er utgangspunktet for denne tv-serien på 35 episoder.

Mak tar oss med på en reise gjennom 1900-tallets Europa. Med tog, bil og båt ferdes han gjennom historien og over kontinentet fra århundreskiftets Wien, via Madrid, Volgograd, Berlin og Tjernobyl, til ruinene i Sarajevo. Programmene inneholder unikt dokumentarisk materiale og lar oss møte mennesker som på en eller annen måte er påvirket av de hendelsene som har preget det tjuende århundret. Vi er alle en del av Europa, men hver av oss har sin egen historie å fortelle.

Nederlandsk dokumentarserie, 2009
Originaltittel: In Europe
Produsent: NPO
Pressekontakt: Sidsel Mundal 414 52 326 / 23 04 92 82
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 Publikumssevice