Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 2. desember 2012 kl 18.35 Julekongen

Hva er det med hansken?


Kevin vil finne ut mer om hansken han fant i hulen sin. Han finner et bilde i en bok på skolebiblioteket som vekker interessen hans. Men på vei hjem fra skolen havner Kevin i slagsmål med sin verste fiende - Peder Krohn.

Under slagsmålet mister Peder kvelerslange-tannen sin. Som straff tar han sekken til Kevin med hansken i. Peder nekter å gi Kevin sekken tilbake før han har funnet tannen. Verre blir det da Kevin får vite at de må flytte inn til Peder og moren Randi for å feire jul sammen med dem!

Kevin går tilbake til hulen sin i skogen. Han våger seg inn i tunnelen der han fant hansken, og finner en åpning i den andre enden av tunnelen. Der oppdager han en ukjent verden hvor det er full sommer. Hva slags verden har han kommet til?

Om julekalenderen:
«Julekongen» er en klassisk og tidløs fortelling om vennskap, riddere og magi – og om å finne styrken i seg selv. Historien fortelles gjennom 24 episoder spekket med spenning, humor og varm julestemning.

NRKs nye julekalender er en magisk førjulshistorie om Kevin på 9 år, som bor med familien sin på Sølvskogen. Far er revisor og jobber for Randi Krohn, som eier hele bygda. Moren er politi på verdens kjedeligste sted og lillesøster Mira tror hun er prinsesse og prøver hele tiden å skaffe seg bevis for dette. I tillegg har Kevin to eldre tvillingsøstre som konkurrerer om alt.

I år er Kevin fast bestemt på at denne jula skal bli den beste noensinne, men da det viser seg at huset som familien bor i er full av sopp, kan de ikke lenger feire jul der. Enda verre blir det når Kevin og familien får tilbud om å feire jul hjemme hos Kevins verste fiende, Peder Krohn.

Hver dag etter skolen drar Kevin til sin hemmelige hule ute i skogen. En dag oppdager han en tunnel som fører ham inn i en grønn og frodig skog full av ekte riddere. Kan dette være løsningen på julefeiringsproblemet?

Egenprodusert julekalender i 24 episoder
Produksjon: NRK Super
Manus: Lars Gudmestad og Harald Rosenløw Eeg.
Manusredaktør: Håkon Noodt
Regissør: Thale Persen
Produsent: Marius Hoel
Med: Vetle (Kevin), Emma (Eiril), Oscar (Peder), Stella (Mira), Bjarte Tjøstheim (Anton), Tone Mostraum (Sara), Gisken Armand (Randi), Herborg Kråkevik (Siri), Kyrre Hellum (Snerk), Henrik Horge (Anti), Edward Schultheiss (Ante), Robert Stoltenberg (Kongens Høyre Hånd), Jon Skolmen (Not), Paul-Ottar Haga (Morild), Siri (Skare), Elyas (Fnugg) m.fl.
Presseansvarlig: Silje Marie Lien, tlf: 23 04 41 01/97 52 52 87
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900


LENKER
  • Karakterbeskrivelser og flere bilder