Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 9. januar 2008 kl 22.30 Migrapolis: Trendskapere

Stilskapere mot strømmen

Afrikanskadopterte Elisabeth Norheim fant sin stil. (Foto: Lars Thomas Nordby, NRK)
Afrikanskadopterte Elisabeth Norheim fant sin stil. (Foto: Lars Thomas Nordby, NRK)
De skaper nye trender i mote og interiør. Migrapolis byr på en fargerik stylist og en afrikanskadoptert kvinne som har funnet sin stil. Dessuten møter vi en interiørdesigner som mener at nordmenn er redde for å skille seg ut og derfor mangler stil.

Elisabeth Norheim ble adoptert fra Etiopia av sine misjonærforeldre. I oppveksten var moderne hårfrisyrer, moteklær, sminke og neglelakk et ukjent fenomen for henne. I ettertid har hun tatt igjen for det tapte og skaper i dag sin egen motestil og skiller seg ut gjennom glinsende sminke, lange designernegler, kule hårfrisyrer og trendsettende moteklær.

Frekke detaljer
Stylisten Amar Faiz er hysterisk opptatt av å skille seg ut. Når han ser en "kloning" av seg selv, vil han helst komme seg hjem og gjøre et eller annet med håret eller klærne. Mye av det som folk kaller for mote, er såkalt mainstream for ham.

Folk som kjøper dyre klær og mener at de har stil, betegner Amar som saueflokker:

- Du kan kjøpe alt for penger, unntatt klasse, sier Omar, som bruker mye billig materiale som han kaller "yalla" for å skape mote. Amar drev med klesdesign tidligere, men måtte slutte fordi norske kvinner og menn ikke har sans for hans vågale design.

Typisk norsk å være traust
Alessandro D’Oracio er interiørdesigner fra Italia. Etter 20 år i Norge mener han nordmenn er redde for å skille seg ut og mangler stil. De velger samme interiør som naboen og handler på de samme butikkene.

Og han kritiserer bruk- og kastmentaliteten i Norge. Alessandro satser på gjenbruk og oppfordrer folk til å tørre litt mer for å skape sin egen stil og tenke mer miljø.

Egenprodusert flerkulturelt magasin fra NRK Østlandssendingen
Prosjektleder: Veslemøy Hvidsteen, tlf: 95 22 51 63
Kontaktperson: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900