Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 4. juni 1999 kl 21.15 Detektimen: Drapsalarm

Detektimen: Drapsalarm (t)

NRK1 fredag 4. juni kl 21.15
Detektimen: Drapsalarm (9)

En ektemanns død

En måneskinnskveld løper en hvitkledd skikkelse rundt på kirkegården og roper ut sin fortvilelse fordi mannen hennes er funnet drept.
Kvinnen viser seg å være unge Lucy Balzan, gift med en velstående, noen år eldre, Kristyan Balzan. Han har tydeligvis kommet overraskende på tyver hjemme i ekteparets hus, blitt slått ned og kastet utfor trappen. Et bestemt familieklenodium synes forsvunnet samtidig.
Steve og Tessa, de to dyktige etterforskerne, finner snart ut at mange kan mistenkes for medvirkning til drapet. Selv Lucy må finne seg i forhør, for kanskje hadde hun en affære gående med William Lees, en som var ansatt hos ektemannen?
Men også den dødes bror, Jonah, kan ha et motiv. Blant annet viser han åpenbar hengivelse for Lucy. Dessuten, Jonahs kone, Michelle, bør også tas med blant de mistenkte. Mordgåten blir ikke mindre komplisert da en av de mistenkte blir funnet nesten død på gravlunden. Dreier det seg om et mordforsøk, eller har Kristyans morder forsøkt å ta sitt eget liv?

Om \"Drapsalarm\"
Hovedpersonene i denne australske krimserien er Tessa Vance (Lucy Bell) og Steve Hayden (Peter Mochrie), to unge, vakre og smarte drapsetterforskere som løser mordgåter i storbyen Sydney. Sammen utgjør de drapsavsnittets eliteteam.
26 år gamle Tessa er den yngste og smarteste medarbeideren i drapsavsnittet. Hun er snartenkt, energisk og utålmodig, og hennes arbeidsmetoder er temmelig uortodokse.
Steve er en tålmodig og jordnær type som oppnår resultater ved hjelp av metodisk arbeid og logikk. Han er kontrollert og holder folk på avstand, og i likhet med Tessa er han singel og lar alltid jobben komme foran private relasjoner.
I hver sak arbeider de tett sammen med drapsavsnittets rutinerte laboratorieteam, som består av patologen Dr. Imogen \"Tootsie\" Soames (Glenda Linscott), fotografen Dee Suzeraine (Jennifer Kent) og laboratoriesjefen Lance Fisk (Geoff Morell). En sentral rolle har også teamets sjef, den dyktige og ambisiøse Malcolm Thorne (Gary Day).
Hvert avsnitt i serien består av en avsluttet episode. Serien er skapt av Australias mest kjente kriminalforfatter, Jennifer Rowe, sammen med produsenten Hal McElroy.

NRK1 fredag kl 21.15

Australsk kriminalserie
Produksjon: Hal McElroy/Southern Star for Nine Network Australia
Originaltittel: Murder Call
I rollene: Lucy Bell, Peter Mochrie, Geoff Morell, Glenda Linscott, Jennifer Kent og Gary Day
Av Jennifer Rowe og Hal McElroy
Pressekontakt: Fjernsynets informasjonsavdeling