Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 14. juni 2005 kl 23.10 Detektiv Jack Frost

Psykologi og forelskelse

Detektiv Jack Frost har oppdaget et svakt punkt, han er forelsket i psykologen Pam Hartley (Susan Penhaligon). (Foto: Yorkshire Television)
Detektiv Jack Frost har oppdaget et svakt punkt, han er forelsket i psykologen Pam Hartley (Susan Penhaligon). (Foto: Yorkshire Television)
På et psykologiseminar er Jack Frost blitt kjent med psykologen Pam Hartley som får ham til å påta seg jobben som konferansier til neste samling. I mellomtiden må Frost tilbake til Denton for å oppklare et grusomt dobbeltdrap. Han tar kontakt med Pam for å komme videre i saken.

Kanskje er det også med et sideblikk at Jack Frost kontakter Pam, men hva han ikke vet, er at mørke skyer truer en mulig romanse mellom de to. En morder er på frifot, og spørsmålet er om Frost rekker å komme trusselen i forkjøpet.

Mord og lemlestelse
Opp fra byens vannreservoar har politiet i Denton trukket et lik av en mann, og obduksjonen viser at han var død før han havnet i vannet. I Denton er også et par likvidert i sitt hjem, og mistanken retter seg nå mot hjemmehjelpen. I tillegg er en omstreifer funnet ille tilredt etter et overfall, og Frost må ta seg av hunden hans.

Frost vender seg til Pam for å få hjelp, og hun indikerer at mulighetene er store for at en psykotisk morder er på ferde.

Mer om serien
I de kommende ukene blir det gjensyn med David Jason og hans rollefigur Jack Frost, den ukonvensjonelle, ustrukturerte og trassige etterforskeren som har størst sympati for de svake i samfunnet.

Serien byr ikke på ville skytescener, biljakter eller seriemordere. I stedet blir den båret av realistisk handling, et troverdig og spennende persongalleri og mye humor. Kriminalforfatteren R.D. Wingfields bøker ligger til grunn for serien.


Britisk kriminalserie (2001)
Originaltittel: A Touch of Frost (Serie 9: Mistaken Identity, ep. 2)
Basert på bøker av R.D. Wingfield
Regi: Roger Bamford
Produsent: Yorkshire Television
I rollene: David Jason, Bruce Alexander, Caroline Harker, John Lyons, Bill Stewart, Arthur White, James McKenna, David Blair, Philip Jackson
Pressekontakt e>1, tlf. 23 04 74 57