Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 31. mars 2002 kl 23.45 Sade - tilbake med stil

Sade på banen igjen

Sade er tilbake med nytt album
Sade er tilbake med nytt album "Lovers rock". (Foto: Sony)
Det er åtte år siden sist sangerinnen Sade ga ut sin forrige plate. Nå er hun på banen igjen med ”Lovers rock”, et album som fortsetter i hennes tradisjon, med myk gitardrevet og vakker musikk.

Sade, eller Helen Folasade Adu som hun egentlig heter, er opprinnelig fra Nigeria, men oppvokst i Colchester, Essex. Hun har hele sitt liv vært opptatt av musikk, og hennes inspirasjonskilder er blant andre Marvin Gaye og Curtis Mayfield.

Sade slapp sin første singel, ”Your Love Is King”, allerede i 1984, og med sin spesielle stemme og melankolske og vakre musikk har hun siden vært stjerne på pophimmelen. Sade er også en av svært få artister som har fått pryde coveret på Time Magazine.

Debutalbumet ”Diamond Life” kom også i –84, og raskt ble flere av sangene hiter, for eksempel “Smooth Operator” og “Hang on to Your Love”. Albumet holdt seg hele 98 uker på listene i England og 81 uker på Billboard-lista.

Etter debutalbumet kom “Promise” i –85. Her finner vi blant annet låtene ”Is It a Crime” og ”The Sweetest Taboo”. Sistnevnte er en av de mest spilte sangene i radioens historie.

Selv er ikke Sade kjent for å brette seg ut i media. Hun blir betraktet som både sjenert og litt diva, men om seg selv sier hun: - Jeg er ikke sjenert og heller ingen diva. Det er bare det at jeg vil tilbringe min tid sammen vennene mine og ikke sammen med journalister.

Vil du vite mer om Sade og hennes artistkarriere, kan du se på NRK1 i kveld.

NRK Underholdning
Innkjøpt musikkportrett
Prosjektleder NRK: Niels Bierge, 23 04 91 15
Pressekontakt: Sabine Hammari, 23 04 99 18/90 18 36 10

Bilder
Sade er tilbake med nytt album “Lovers rock”. (Foto: Sony)