Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 16. juli 2003 kl 19.30 Vi på Langedrag

Å svømme med hester

Dyr er terapi, sier Edvin (Foto: Arne Nævra)
Dyr er terapi, sier Edvin (Foto: Arne Nævra)
Når det er slåttonn, må hele familien delta i hesjing og innkjøring av høy. For hestejenta Marie er det selvsagt at dette skjer med hest og vogn. Og hva smaker vel bedre etterpå enn et forfriskende bad sammen med hesten i Tunhovd-fjorden?

- Dyr er terapi, sier Edvin. Denne uka får vi dette illustrert ved et besøk av fanger fra Krogsrud ved Ullersmo som er på arbeidsuke på Langedrag. De fleste er enige om at det skjer noe med folk når de kommer i kontakt med dyr.

– Det er utrolig å se hvordan hardbarka karer liksom tiner opp og endrer personlighet, sier en av fangene.

Siste dag på jobben
Også for dyremennesket Anne Grete har oppholdet blant to og firbente på Langedrag gitt mange opplevelser. Men nå har hun vært her i to år, og siste arbeidsdag har kommet. Det er
tungt å si farvel til venner og dyr hun er blitt så glad i, men nede ved tjernet har vennene stelt i stand en liten overraskelse til henne.

Om serien
I sommer byr NRK1 på et gjensyn med den populære familieserien som tar oss med til Langedrag naturpark og leirskole øverst i Numedal. I hele 26 episoder følger vi mennesker og dyr gjennom små og store begivenheter på den unike fjellgården.

Tusen meter over havet, med utsikt over fjorder og fjell mellom Hallingdal og Numedal, ligger Langedrag naturpark. Dette fristedet for barn og dyr ble etablert av ekteparet Eva og Edvin Thorson i 1980. Stedet er en populær arbeidsplass for mennesker med en glødende interesse for dyr. Foruten en mengde husdyr, finnes her også ville dyr som ulv og gaupe.

I serien møter vi gründerne Eva og Edvin Thorson, deres datter Tuva som er dyreansvarlig på Langedrag, og hennes unge døtre Marie og Torun. Også ansatte og praktikanter gir oss det rette inntrykket av hvordan tiilværelsen arter seg i naturparken.

Vi er med på følling og lamming, opplever små gaupeunger som ser dagens lys, men også at dyr blir syke, skadet eller dør.


Dokumentarserie i 26 episoder
Regi og foto: Arne Nævra
Foto og redigering: Stein Hage
Musikk: Sigmund Groven
NRK-koordinator: Chris Foss
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53LENKER
  • Les mer 
  • Les mer 
  • Les mer 
  • Les mer