Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 26. april 2003 kl 21.00 Niern: Hunder som bjeffer, biter ikke

Et hundeliv

Universitetslæreren Yoon-Ju (Lee Sung-Jae) drives til vanvidd av en bjeffende hund.
Universitetslæreren Yoon-Ju (Lee Sung-Jae) drives til vanvidd av en bjeffende hund.
Kveldens film, en småskrudd, satiriske komedie fra Sør-Korea, byr på hunder i alle fasonger, både levende, døde og forsvunne. Handlingen er lagt til et leilighetskompleks, der en frustrert universitetslærer blir brakt til hysteriets rand av en bjeffende hund.

Yoon-Ju sitter uvirksom hjemme i leiligheten mens hans gravide kone er på jobb. Han drømmer om å få et professorat ved universitetet, men til det trenger han en svimlende pengesum til bestikkelser.

Mens han grubler på hvordan han skal skaffe pengene, blir han distrahert av en hund som bjeffer et eller annet sted i blokka. Irritasjonen vokser etter hvert til et ukontrollert sinne, og snart har han bare én tanke i hodet: Hunden må bringes til taushet.

Sammenvevde historier
Filmen er befolket av et persongalleri som kan deles inn i to kategorier – de som elsker hunder, og de som hater dem. Etter hvert blir deres historier sammenvevd med universitetslæreren og hans kones. Her er en godhjertet sekretær som jakter på bortkomne kjæledyr, en liten pike som leter etter hunden sin og en vaktmester med bikkjelapskaus som favorittrett.

"Hunder som bjeffer, biter ikke" er et satirisk portrett av det sørkoreanske samfunnet, med brodd mot grådighet, korrupsjon og følelseskulde. Filmen har vært vist på en rekke festivaler over hele verden og er tildelt flere priser.

Sørkoreansk spillefilm fra 2000
Originaltittel: Puhran Dah Suh ui Geh
Med Lee Sung-Jae, Bae Du-Na, Kim Ho-Jung
Regi: Bong Joon-Ho
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51