Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 18. oktober 2002 kl 23.10 Bokbadet

Tre forfattere og én bok

Anne Grosvold har herrebesøk i badet i kveld. Fra v. Lage Fosheim, Torstein Bieler og Ketil Bjørnstad (Foto: Knut Falch/Scanpix)
Anne Grosvold har herrebesøk i badet i kveld. Fra v. Lage Fosheim, Torstein Bieler og Ketil Bjørnstad (Foto: Knut Falch/Scanpix)
Torstein Bieler, Lage Fosheim og Ketil Bjørnstad har gått sammen om å lage en roman, ”Mannen som gikk på jorden”. Anne Grosvold har tatt med seg alle tre herrene i badet i kveld.

I romanen som filmmannen Torstein Bieler, musikeren Lage Fosheim og forfatter/komponist/musiker Ketil Bjørnstad har skrevet sammen er hovedpersonen stjernejournalisten Alice Christensen i NY-Times. Hun inviteres til India av sin barndomsvenn David. Her blir hun vitne til at en guru steines til døde av rasende menneskemasser mens han stirrer på henne med et blikk hun aldri vil glemme.

For dette viser seg å være Frelseren selv. Han dukker nemlig opp i Saudi-Arabia, men også araberne tar ham av dage, fordi det blir kaos. Ikke desto mindre dukker han opp i kulissene på David Letterman show, der Alice er invitert etter at hun har lagt ut sin beretning på nettet. Alice får det for øvrig mer spennende enn hun har drømt om når hun blir kidnappet av mafiaen.

Dersom Jesus kom tilbake
Forfattertrioen har lekt rundt tanken på den furoren det ville blitt om Jesus kom. Og i motsetning til ”Bibelen II”, fjorårets utgivelse over samme tema, forsøker ikke de tre å gjøre seg lystige på Frelserens bekostning. Her trekkes store, noe diffuse linjer til 11. september, og det de ser som begynnelsen på tredje verdenskrig.

Egenprodusert litteraturprogram
Programleder Anne Grosvold
Prosjektleder Ales Ree
Pressekontakt Inger Larsen , tlf: 23 04 74 83