Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 28. januar 2002 kl 22.35 Ei selsom sjappe

Prøvelser

Manny har begynt å jobbe i Bernards bokhandel, og han oppdager snart at han må lære seg å takle både en lunefull sjef og en merkelig kundekrets. Det er ikke lett.

Bernard var full da han ansatte Manny, og nå vil han gjerne bli kvitt ham igjen. Han bestemmer seg for å sette den nyansatte på en hel dags prøvelse. For kan den mistenkelige Manny med fippskjegget i det hele tatt være i stand til å ta i et tak?

Når dommen skal til å falle, er den ikke i Mannys favør. Men så kommer Fran inn i butikken....

Om serien
I denne britiske dramakomedien skal vi følge den eksentriske bokhandleren Bernard Black som elsker bøker, men hater sine kunder. Hans langhårete assistent Manny og hans eneste venn Fran, som driver gavebutikken ved siden av, er Bernards eneste kontakt med utenverdenen.

I rollen som Bernard Black møter vi Dylan Morris som også har skrevet manus i samarbeid med Graham Linehan (mannen bak ”Father Ted”). Morans store gjennombrudd kom da han vant Channel 4s komipris for nykommere med ”So You Think You’re Funny?” ved Edinburgh-festivalen i 1993. I 1996 mottok han den prestisjefylte Perrier-prisen..

I likhet med Dylan Morris har Bill Bailey (Manny) høstet stor anerkjennelse for sine stand up-forestillinger. Baley vant prisen for beste stand up-komiker i 1999.

Britisk dramakomedie fra Channel Four International
Originaltittel: Black Books
Manusforfattere: Dylan Moran og Graham Linehan
Regi: Nick Wood og Graham Linehan
I rollene: Dylan Moran, Bill Bailey, Tamsin Greig
Pressekontakt: Hilde Ljøen (23 04 72 36)