Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 7. september 1999 kl 20.00 Alternativ medisin

Alternativ medisin (t)

NRK2 tirsdag 7. september kl 20.00
Alternativ medisin (1:20)

Alternative veier til god helse

NRK2 sender i høst en ny dansk serie om naturmedisin og alternative behandlingsformer med de siste forskningsresultatene fra inn- og utland.
Med gode råd, fakta og personlige erfaringer vil behandlere, leger og pasienter fortelle sine historier om hvordan alternativ medisin og nye behandlingsformer har forandret deres liv.
\"Alternativ medisin\" ser også på tilbudet av såkalte naturlegemidler og bringer de siste forskningsresultatene. Leger og forskere har blant annet undersøkt og dokumentert at kalsium og D-vitamin styrker skjelettet, og at den fiberrike planten Guar kan redusere kolesterolinnholdet i blodet.
Hjelp til vektreduksjon
I programmet besøker vi også alternative behandlere som helbreder dansker både fysisk og psykisk. \"Miraklene\" kommer fra blant andre homøopater, Qi Gong-mestre og soneterapeuter.
En mann i 50-årsalderen som har problemer med overvekt og høyt kolesterolinnhold i blodet, blir satt på kur av redaksjonen bak programserien. Vi følger hans kamp mot seg selv og de overflødige kiloene.
Den amerikanske legen og åndelige veileder Deepak Chopra og den danske biopaten Henrik Dilling veksler på å gi gode råd om hvordan vi kan unngå for eksempel stress og overvekt. En biopat er en behandler som søker å avgifte legemet ved biologiske midler og metaller.
Gode råd om livskvalitet
Kjente forfattere fra England og USA gir seerne kloke ord med på veien om hvordan vi kan oppnå bedre livskvalitet. Blant dem vi får møte i serien er Englands fremste healer, Betty Shine, og den amerikanske legen Dr. Andrew Weil. De har også gode råd for hvordan vi kan oppnå optimal sunnhet for kropp og sjel.
Redaksjonen bak programserien består av journalistene Lotte Hveisel, Lisbeth Kolind og Lars Henrik Lundsgaard. Redaktør er Maria Cuculiza.

NRK2 tirsdag kl 20.00

Dokumentarserie - innkjøpt
Produsert av Danmarks Radio/DR2
Originaltittel: Alternativ sunnhet - et program om sundhet
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41