Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 11. juni 2005 kl 19.55 Edel vare: Humor i Norge trill rundt

Humoristisk rundreise

Programleder Andreas Diesen foretar en humoristisk reise Norge rundt. (Foto: Ole Kaland, NRK)
Programleder Andreas Diesen foretar en humoristisk reise Norge rundt. (Foto: Ole Kaland, NRK)
Det finnes mange humorister og mange typer humor i vårt langstrakte land. Men humoren er ikke lik; det er store geografiske forskjeller, og det som slår an i byene, er ikke nødvendigvis en suksess på landsbygda. Programleder Andreas Diesen viser oss det humoristiske mangfoldet.

Andreas Diesen har fått den takknemlige jobben å foreta en humoristisk reise Norge rundt. Han guider oss innom både kjente humorister og kjente komiske karakterer. Samtidig blir det en reise i norsk komisk fjernsynshistorie.

Raymon og Zapffe
Norsk humor er svært mangeartet. Man har de litt enklere karakterene, som Fredrikstads Raymon, Øvre Singsakers Flettfrid og Raillkattlias Oluf. Man skulle kanskje ikke tro at en person hvis hovedverk heter "Om det tragiske" er en stor humorist, men så feil kan man ta. Filosofen og forfatteren Petter Wessel Zapffe regnes som en av Norges store humorister.

I tillegg treffer vi ensemblene Løgnaslaget og Tre Busserulls, samt musikalske humorister som Alf Prøyssen, Ivar Medaas, Arne Bendiksen og Vidar Sandbeck. Avslutningsvis blir det humoristisk møte med P3s duo Are og Odin.

Om serien
"Edel vare" er tilbake med gullkorn fra NRKs rikholdige programarkiv. Det blir gjensyn med kjente og kjære artister og underholdere, og programleder Andreas Diesen lover varierte programmer med humor, parodi, sang og musikk.

Underholdningskavalkade fra NRK Underholdningsavdelingen (2005)
Programleder: Andreas Diesen
Prosjektleder: Bente Bull
Pressekontakt Håkon M. Sverdrup 23 04 98 32/92 01 55 79,