Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 15. april 2013 kl 21.30 Riksforsamlinga

Grenser blir satt på prøve


Endelig har tiden kommet for å fullføre den nye grunnloven. Den åttende og siste paragrafen handler om hvilke rettigheter og plikter alle i samfunnet bør ha.

Noen i samfunnet ønsker gratis tannlege og helsetilbud, mens andre er opptatt av stemmeplikt og bedre eldreomsorg. På Eidsvoll slår Are fast at humor må med i den nye grunnloven. Alle skal få rett til å si og mene det de vil.

Provoserer Bergenserne
Are snakker med ytringsfrihetsekspert Anine Kierulf om hva det ikke er lov å si. Bergensernes tålmodighet blir satt på prøve når det arrangeres et stunt på Torgallmenningen i Bergen med Vålerenga-legenden Tom Henning Hovi.

Om serien
"Riksforsamlinga" er en humoristisk dokumentarserie der Are Kalvø har bestemt seg for å gi Norge en ny og bedre grunnlov som stemmer overens med det folk mener nå, og ikke det folk mente for et par hundre år siden.

Gjennom åtte programmer reiser han rundt ut i landet og får bidrag fra det norske folk om hvilke prinsipper som skal danne den nye grunnloven.

Are forhører seg om hvor mye religionsfrihet folk vil ha og tester hvordan en konge eller dronning kan oppføre seg. Han får kjendiser til å kle seg nakne for den nye grunnloven og prøver ut en ny valgordning.

Til slutt gjenstår det å se hvordan den nye grunnloven blir akseptert av det norske folk.

Norsk underholdningsserie i åtte deler.
Produsert av ITV Studios Nordic (2012).
Med: Are Kalvø, Markus Gaupås Johansen og Sturle Vik Pedersen.
Presseansvarlig: Aesha Ullah, tlf: 23 04 93 75, mobil: 414 14 653.
TV-seere kan henvende seg til Publikumsservice, tlf: 815 65 900.