Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 28. oktober 2004 kl 21.35 Sopranos

Et spørsmål om tillit

Holder Tony Blundetto (Steve Buscemi) noe skjult for Tony Soprano (James Gandolfini)? (Foto: HBO)
Holder Tony Blundetto (Steve Buscemi) noe skjult for Tony Soprano (James Gandolfini)? (Foto: HBO)
Kan Tony stole på Tony: Hva gjorde egentlig Tony Soprano kvelden Tony Blundetto ble arrestert? Og har Tony S. rett i sine mistanker om at Tony B. var involvert i drapet på Joe Peeps? Det er på tide å få kortene på bordet. Eller?

Tony S. legger merke til at Tony B. halter på det ene benet. På spørsmål om årsaken hevder Tony B. at han ble overfalt ved en bar. Da Tony S. senere hører at vitner så at mannen som skjøt Joe Peeps, haltet på det ene benet, gir det næring til hans mistanke om at Tony B. var innblandet i mordet. Tony S. er redd for å bli dradd enda sterkere inn i en konflikt han har gjort alt for å holde seg unna.

Samtidig føler Tony Soprano at han skylder Tony Blundetto en tjeneste, som en kompensasjon for at han ikke stod last og brast med han da Tony B. ble arrestert. Og hva forhindret Tony S. fra å hjelpe til? Er det riktig at han ble overfalt og ikke kunne komme til unnsetning? Vil de to Tony'ene vite sannheten om hverandre?

Ufrivillig øyenvitne
Carmela er fast bestemt på å videreføre skilsmisseprosessen, og hun er likeledes interessert i å få sin del av Tonys midler. Det viser seg imidlertid å ikke være så lett, verken å finne en advokat som er villig til å representere henne, eller å få en oversikt over Tonys finanser.

Tony skaffer Meadows kjæreste Finn DeTrolio en sommerjobb på en byggeplass. En morgen blir Finn vitne til noe han absolutt ikke burde ha sett.

Om serien
Sopranos er en av de siste tiårenes største tv-suksesser. Serien har vunnet flerfoldige priser, og fikk seneste i juli 2004 hele 20 nominasjoner til tv-bransjens svar på Oscar - Emmy.

Handlingen er lagt til New Jersey, like ved New York. Dette er kjerneområdet for Tony Soprano og hans familie, både i privat og profesjonell forstand. Tony strever med å holde rivaliserende gjenger unna, samt å opprettholde en skjør maktbalanse innad i sin egen gruppe. Myndighetene er stadig i hælene på Tony, men foreløpig har han lykkes i å holde dem unna.

Samtidig må han forsøke å være en god og ansvarlig ektemann, noe han har hatt mindre hell med den siste tiden. Kona Carmela har flyttet ut, og sønnen A. J. bor sammen med henne. Søsteren Janice er et stadig irritasjonsmoment, så det er kanskje ikke så rart at Tony har hatt behov for å lufte sine frustrasjoner hos psykiateren Dr. Jennifer Melfi.

Innkjøpt amerikansk dramaserie (2002)
Originaltittel: The Sopranos
Episodetittel: Unidentified Black Males
Produsert av HBO
I de viktigste rollene: James Gandolfini (Tony Soprano), Lorraine Bracco (Dr. Jennifer Melfi), Edie Falco (Carmela Soprano), Christopher Moltisanti (Michael Imperioli), Dominic Chianese ("Junior" Soprano), Steven van Zandt (Silvio Dante), Tony Scirico (Paulie Walnuts), Jamie-Lynn Discala (Meadow Soprano), Robert Iler (Anthony Soprano jr).
Presseansvarlig: Håkon M. Sverdrup, tlf 23 04 98 41/92 01 55 79,