Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 25. januar 2003 kl 19.55 Hotell i særklasse

Hotellinspektørene

Basil Fawlty er både sarkastisk, uhøflig og nedlatende overfor hotellgjestene, men kan også være det motsatte når det passer ham. I denne episoden går det rykter om at det er hotellinspektører i området, og Basils menneskekunnskap står foran en hard prøve.

Sybil (Prunella Scales) elsker å snakke i telefonen med sine venninner, og gjesten Mr. Hutchinson venter utålmodig på å bli ekspedert. Sybil roper på Basil (John Cleese), som sitter på bakrommet og tar en røyk. Meget irritert kommer Basil ut i resepsjonen, og reagerer med en gang på Mr. Hutchinsons jålete engelsk.

En annen gjest, Mr. Walt, dukker opp i restauranten, og Basil tror at både Mr. Hutchinson og Mr. Walt er hotellinspektører. I restauranten later Basil som om han er ekspert på vin, noe han absolutt ikke er. Det blir en opphetet diskusjon om vin med Mr. Walt, og Basils blodtrykk stiger faretruende. Hvis Mr. Walt skal bestille lam, skal Basil Fawlty sørge for at kokken står klar med et nytt dyr – i tilfelle maten ikke faller i smak hos Mr. Walt.

Om ”Hotell i særklasse”
”Fawlty Towers” er originaltittelen på komiklassikeren hvor John Cleese har hovedrollen som den maniske hotelleieren Basil Fawlty. Serien er en av BBCs største suksesser - i år 2000 ble den kåret til tidenes mest populære tv-serie blant 20 andre i Storbritannia.

Serien ble sist vist på NRK i 1991.

Britisk situasjonskomedie, produsert av BBC i 1975
Regi Bob Spiers
Manus John Cleese og Connie Booth
I rollene John Cleese, Prunella Scales, Andrew Sachs og Connie Booth
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83