Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 27. mai 2005 kl 23.55 Dean Martin - That's Amore

Gåten Dean Martin

Dean Martin tilbrakte det meste av livet i rampelyset, men forble likevel en gåte for dem som sto ham nærmest. (Foto: BBC)
Dean Martin tilbrakte det meste av livet i rampelyset, men forble likevel en gåte for dem som sto ham nærmest. (Foto: BBC)
Gjennom familie, venner og kolleger blir vi bedre kjent med legendariske Dean Martin i dette BBC-produserte portrettet. Klipp fra hjemmevideoer og bilder fra en utrolig karriere utgjør noe av materialet når det myteomspunnede Hollywood-ikonet beskrives.

Vi følger Dean Martins karriere og får innblikk i det turbulente samarbeidet med Jerry Lewis, perioden som en del av "The Rat Pack" og da han var på skjermen i fjernsynets barndom i 60-årene.

Vi blir også med etter glansdagene i Hollywood da Martin trakk seg helt tilbake etter at sønnen omkom i en flyulykke i 1987. Bortsett fra et forsøk på være med på en gjenforeningsturné med tidligere "Rat Pack"-kamerater Frank Sinatra og Sammy Davis Jr. i 1988, holdt Dean Martin seg unna rampelyset til sin død julen 1995.

En tilbakelent entertainer
- Gjennom intervjuene vi gjorde til dette programmet ble det tydelig at folk respekterte og så opp til Dean Martin, forteller regissør Elaine Donnelly. – Han hadde en egen måte å underholde på som var helt unik; tilbakelent, men likevel helt profesjonell.

- Dean hadde evnen til å aldri la deg vite om det du så var virkelig eller et spill, forteller filmstjernen Angie Dickinson. – Jeg tror ikke han drakk på scenen, mens andre sverger på at han gjorde nettopp det.

I tillegg til Angie Dickinson møter vi blant andre Dean Martins andre kone Jeanne Martin, datteren Deana, skuespilleren Petula Clark og skolekamerater fra hjembygda Steubenville i Ohio.

Britisk portrett (2001)
Originaltittel: "Omnibus: Dino"
Produsert av: BBC Scotland
Prosjektleder NRK: Niels Bierge
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252