Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 6. februar 2006 kl 21.30 Krøniken

Tid for endringer

I familien From er det stadig heftige svingninger og særlig hva angår Margrethe og sannheten om hennes far. (Foto: DR)
I familien From er det stadig heftige svingninger og særlig hva angår Margrethe og sannheten om hennes far. (Foto: DR)
Skal Margrethe endelig få vite sannheten om sin virkelige far? I kveld er det mye som tyder på det når høyt uventede gjester dukker opp hos familien From.

Året er 1968, og Margrethe er blitt en ung dame. Fortsatt er Søs og Palle uenige om hvorvidt hun skal få vite at Viggo Valentin er hennes egentlige far. Så viser det seg at konflikten ser ut til å løse seg helt av seg selv…

Idas to sønner, Bo og Henrik, er travle på hver sin kant, og hun har derfor endelig tid til å gjøre noe for seg selv. Derfor har hun bestemt seg for å studere dansk på universitetet. Her møter hun igjen sin tidligere kjæreste Søren. På universitetet er det ellers studentopprør mot professorveldet.

Ungdomsopprør og demonstrasjoner er noe som også opptar Bo i stor grad. Siden bruddet med kjæresten har han prioritert skolen, men nå ser det ut til at han har funnet nye og annerledes venner – og interesser.

På Bella er de i full gang med lansering av fargefjernsynet, og Henrik elsker jobben på fabrikken. Men da han føler seg urettferdig behandlet, går han langt over streken. Og det går selvsagt ikke upåaktet hen hos farfar Kaj Holger…

Om Krøniken
I ukene fremover viser NRK1 de siste episodene av det danske slektsdramaet Krøniken.

Det er tidligere sendt 15 episoder av den populære serien, som i gjennomsnitt fenget 770 000 seere sist den ble vist på norsk tv.

Hele serien utspiller seg i løpet av 25 år, en tidsepoke hvor det danske samfunnet i stor grad forandrer seg. Velferds-Danmark skapes, og familiemønstrene endrer seg på en måte ingen hadde kunnet forestille seg. Danmark meldte seg ved seriens start i 1949 inn i NATO, og ved seriens slutt i 1972 inn i EU.

Serien dreier seg dermed ikke bare om hovedrolleinnehavernes liv og utvikling, men gir også et innblikk i Danmarks historie som har hatt stor betydning for hvordan landet er i dag.

Dansk dramaserie (2004)
Originaltittel: Krøniken (sesong 3)
Produsert av: DR TV Drama
Manus: Stig Thorsboe og Hanna Lundblad
Med: Anders W. Berthelsen, Anne Louise Hassing, Maibritt Saerens, Waage Sandø, Pernille Højmark, Dick Kaysø, Stina Ekblad og Signe Skov.
Pressekontakt: Marianne Vinje, tlf 23 04 99 18/988 588 80


LENKER
  • Les mer: