Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 7. mai 2004 kl 21.25 Detektimen: Poirot: Kom til meg, død

Poirot løser nye mysterier

Hercule Poirot (David Suchet) forsøker å løse hvem som står bak to giftmord. (Foto: Granada Television)
Hercule Poirot (David Suchet) forsøker å løse hvem som står bak to giftmord. (Foto: Granada Television)
Tre fredager fremover viser NRK1 nye mysterier med Agatha Christies belgiske mesterdetektiv. I kveld blir Poirot bedt om å løse et mord i tilknytning til en arvetvist. Skyldsspørsmålet synes klart, eller?

Hvis det er en person som ikke lar seg vippe av pinnen eller forlede av falske spor, er det Hercule Poirot. Ved hjelp av et sylskarpt intellekt, profesjonell distanse og sans for detaljer har Agatha Christies krimhelt løst mange saker i sin karriere. Tre fredager fremover på NRK1 blir han stilt på nye prøver. Det er som alltid David Suchet som gestalter belgieren med den markante aksenten.

Giftmord
Ellinor Castle er mistenkt for dobbeltmord. Både hennes velstående tante og hennes rival på kjærlighetsfronten er funnet døde. Dødsårsaken ser ut til å være morfinforgiftning. Ellinor hadde både motiv og anledning, men er det likevel sikkert at det er hun som står bak?

Poirot blir tilkalt for å komme til bunns i saken. Han oppdager at den er mer komplisert enn den ser ut til, og blir raskt klar over at både sjalusi, svik, grådighet og hevn er viktige elementer.


Innkjøpt dramaserie fra Granada Television.
Produksjonsår: 2003
Originaltittel: Poirot: Kom til meg, død
Pressekontakt: Håkon M. Sverdrup , 23 04 98 41 (92 01 55 79)

I de viktigste rollene:
David Suchet (Hercule Poirot), Elisabeth Dermot-Walsh (Ellinor Castle), Paul McGann (Dr. Lord), Rupert Penry-Jones (Roddy Winter)