Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 12. februar 2000 kl 20.25 Den store klassefesten

Den store klassefesten (ttv)

NRK1 lørdag 12. februar kl 20.25
Den store klassefesten (1:10)

Husker du - klassen din?

Dan Børge Akerø inviterer seerne til stor klassefest ti lørdager framover. To kjente nordmenn møter sine gamle skolekamerater i studio på Marienlyst. Det blir konkurranse, og i kveld kjemper Frode Kyvågs og Nils Arne Eggens klasser mot hverandre. Vinnerklassen får en fest uten sidestykke.

Hvem har ikke sittet med klassebilder fra grunnskole og videregående, og tenkt på hvor det egentlig ble av de gamle vennene og venninnene? Hva gjør de? Hvem er gift med hvem? Hvem er blitt berømt? Hvem er blitt rik? Hvem har flyttet til utlandet? Hvem har fått barn? Det får seerne og to kjente mennesker svar på i \"Den store klassefesten\".

Lek og konkurranser
Gjensynet og konkurransene som de gamle kameratene utsettes for, avslører historier fra den glade skoletid og viser hva som har skjedd siden klokken ringte ut for siste gang. Det kan være alt fra hvem som har flest plomber, skilsmisser eller hunder, og til hvem som stadig er best i forming eller håndarbeid - og selvfølgelig forteller den gamle læreren avslørende anekdoter om den kjente hovedpersonen.

Vinnerklassen blir hentet i limousiner og får champagne på veien til den fasjonable luksusfesten. Taperklassen blir avspist med en liten trøstefest i ydmyke lokaler.

Bækkelaget mot Orkdal
Frode Kyvåg (54) er håndballtrener, en fargerik sådan, for damelaget i Bækkelagets SK og generalsekretær for fotballturneringen Norway Cup. Nils Arne Eggen (58) er fotballtrener for Norges mest suksessrike fotballag, trøndernes - og hele Norges - stolthet, Rosenborg. Nils Arne er for øvrig ikke mindre fargerik enn Bækkelagets trener, Kyvåg.

I kveld møtes altså Kyvågs gymnasklasse fra Bækkelaget og Eggens gymnasklasse fra Orkdal. Og her blir det både opprop, klassens time, rampestreker og prøver. I friminuttet spiller \"skolemusikken\", ledet av Ingrid Bjørnov, tidsriktig musikk.

NRK1 lørdag kl 20.25

Billedtekst
Dan Børge Akerø inviterer til klassefest ti lørdager framover (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)

Dan Børge Akerø har stevnet møte med to glade skolegutter, Frode Kyvåg til venstre og Nils Arne Eggen til høyre (Terje Bendiksby/Scanpix)

Underholdningsprogram produsert av NRK i samarbeid med Wegelius TV
Programleder Dan Børge Akerø
Ved Gitte Calmeyer og Wenche Solum
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83