Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 16. november 2005 kl 19.55 Tinas mat

Sommerlig buffé på stranden

Tinas mat: Tina og Pelle serverer mat til gutta som arbeider på stranden i Tylösand. (Foto: Eva Rados/SVT)
Tinas mat: Tina og Pelle serverer mat til gutta som arbeider på stranden i Tylösand. (Foto: Eva Rados/SVT)
Husvognen rulles ut på den kilometerlange stranden i Tylösand på Hallands kyst. Her varter Tina opp med et ordentlig festmåltid: carpaccio av oksefilet, gulrøtter med en frisk vinaigrette og en smakfull salat med vill- og råris som serveres med en lekker remuladesaus. Selvsagt blir det også noe godt å drikke til.

Tinas makker, Pelle Westman, treffer heltene som har stranden som sin arbeidsplass, og hver dag har som jobb å redde liv. Dessuten avsløres det hva slags mat vi bruker mest penger på – med overraskende resultat.

Tina sjekker hva som er de heteste restaurant-trendene for tiden, som for eksempel regnbuefargede gulrøtter og ugress.

Om serien
Tina Nordström har denne gangen fått ny partner, Pelle Westman, og hun forlater tv-studioet for å treffe sitt publikum der hvor de er. – Det er veldig moro å møte nye miljøer og nye mennesker. Men rent matlagningsmessig er det ingen forskjell. Jeg har til og med fått et bedre kjøkken enn jeg hadde i studio, sier Tina.

Tina er et velkjent ansikt for de fleste. Etter denne sesongen har hun rukket å lage over 100 programmer. Siden den forrige sesongen av Tinas mat, som ble sendt på SVT i 2003, har hun hatt nok å gjøre med å spille inn en ny matlagningsserie på engelsk som skal sendes i USA.

Hun har arbeidet hele året med produksjonen av høstens sesong, og når det siste programmet i denne sendes er det på tide å tenke på neste prosjekt: Tina skal nemlig bli mamma for første gang i februar, og noe lenger strekker ikke Tinas planer for fremtiden seg.

Pelle Westman
Pelle er tidligere programleder og reporter på SVTs "Västnytt", og han har også vært programleder for båtmagasinet "Om bord" på SVT. Han synes det har vært morsomt å lage programmer med Tina. – Jeg er sulten hele tiden, og mat lager jeg i ett sett med tre sultne barn hjemme. Jeg elsker å lage mat, sier Pelle.

Svensk matserie, produsert av SVT
Originaltittel: "Mat"
Programleder: Tina Nordström
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78