Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 27. februar 2001 kl 20.55 Niern: Pink Floyd: The Wall

Niern: Pink Floyd: The Wall (t)

NRK2 tirsdag 27. februar kl 20.55
Niern: Pink Floyd: The Wall

En rockestjernes turbulente liv

\"Pink Floyd: The Wall\" er en mørk, ekspresjonistisk musikal. Bob Geldof spiller hovedpersonen Pink, en dypt deprimert rockemusiker. Pink Floyds verdensberømte platealbum \"The Wall\" utgjør de musikalske kulissene i denne filmen som i collageform gir et tilbakeblikk på Pinks turbulente livsløp.

Filmen er bygd opp rundt Pinks betraktninger om sitt liv. Helt sentralt står byggingen av \"muren\" - en metafor for psykisk isolasjon - som Pink har skapt for å distansere seg fra sin egen smerte. Grunnlaget for denne muren ble skapt i barndommen med farens død som førte til at Pink ble overlatt til en overbeskyttende mor og et undertrykkende skolesystem. Pink søkte tilflukt i musikken.

Suksess og nederlag
Pink gjør suksess og blir rockestjerne, men livet er ikke blitt mindre problematisk av den grunn. På et hotellrom i Los Angeles møter vi den engelske rockestjernen som er dødskvalm av berømmelse, dop og kjærlighetsløs sex. Han er nedkjørt og selvdestruktiv.

Pink er blitt hard og ufølsom. Han er fanget i sitt selvbygde fengsel, ødelagt av berømmelsen som har forvandlet ham til en maskin som produserer musikk som framprovoserer hat og vold. Hans eneste redning er å sprenge seg vei til friheten.

Gjennom tilbakeblikk, surrealistiske animerte sekvenser, og Pink Floyds mektige musikk følger vi Pink på hans smertefulle livsvei.

Regissør Alan Parker har blandet animasjon og drømmeaktige sekvenser for å antyde hvordan Pink oppfatter verden rundt seg. Disse teknikkene kompletteres med et nesten heldekkende lydteppe, der musikken iblant erstatter dialogen. Blant melodiene vi hører i filmen er \"Another Brick in the Wall\" og \"Comfortably Numb\" - begge fra platealbumet The Wall.

NRK2 tirsdag kl 20.55

Britisk musikkdrama fra 1982
Regi: Alan Parker
Animasjon: Peter Biziou
Musikk: Pink Floyd
I rollene: Bob Geldof, Christine Hargreaves, James Laurenson, Eleanor David, Kevin McKeon, Bob Hoskins
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41 (anne.marie.astad@nrk.no)

Bilder
1. Bob Geldof spiller rockemusikeren Pink i filmatiseringen av Pink Floyds verdensberømte platealbum The Wall.

2. Pink (Bob Geldof) har bygd en mur rundt seg for å beskytte seg mot den brutale virkeligheten.