Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 18. juni 1999 kl 21.10 Detektimen: Drapsalarm

Detektimen: Drapsalarm (t)


NRK1 fredag 18. juni kl 21.10
Detektimen: Drapsalarm (11)

Uskyldig dømt for mord?

Liket av en ung kvinne blir funnet i et tomt hus som inntil nylig var bebodd av en eksentrisk dame. Den døde blir identifisert som Karen Diskin som ble meldt savnet og antatt myrdet for to år siden.
Etterforskningen den gang førte til rask arrest av den dreptes ektemann, Daniel Diskin. Han ble funnet skyldig og dømt, kanskje litt i raskeste laget? Det viser seg nemlig at Tessa og Steve, de to unge detektivene, kommer over ny informasjon som kan tyde på at det her har skjedd et justismord. Er det noen som går rundt med en dødelig hemmelighet?
Karen Diskin var datter av en politiinspektør. Og det var ikke minst denne inspektørens innflytelse som gjorde at ektemann Diskin så fort ble arrestert og siktet for drap. Hva har for øvrig Thorne egentlig med saken å gjøre?

Om \"Drapsalarm\"
Hovedpersonene i denne australske krimserien er Tessa Vance (Lucy Bell) og Steve Hayden (Peter Mochrie), to unge, vakre og smarte drapsetterforskere som løser mordgåter i storbyen Sydney. Sammen utgjør de drapsavsnittets eliteteam.
26 år gamle Tessa er den yngste og smarteste medarbeideren i drapsavsnittet. Hun er snartenkt, energisk og utålmodig, og hennes arbeidsmetoder er temmelig uortodokse.
Steve er en tålmodig og jordnær type som oppnår resultater ved hjelp av metodisk arbeid og logikk. Han er kontrollert og holder folk på avstand, og i likhet med Tessa er han singel og lar alltid jobben komme foran private relasjoner.
I hver sak arbeider de tett sammen med drapsavsnittets rutinerte laboratorieteam, som består av patologen Dr. Imogen \"Tootsie\" Soames (Glenda Linscott), fotografen Dee Suzeraine (Jennifer Kent) og laboratoriesjefen Lance Fisk (Geoff Morell). En sentral rolle har også teamets sjef, den dyktige og ambisiøse Malcolm Thorne (Gary Day).
Hvert avsnitt i serien består av en avsluttet episode. Serien er skapt av Australias mest kjente kriminalforfatter, Jennifer Rowe, sammen med produsenten Hal McElroy.

NRK1 fredag kl 21.15

Bilde (via Scanpix/Internett)
Steve og Tesse løser en to ar gammel mordsak.

Australsk kriminalserie
Produksjon: Hal McElroy/Southern Star for Nine Network Australia
Originaltittel: Murder Call
I rollene: Lucy Bell, Peter Mochrie, Geoff Morell, Glenda Linscott, Jennifer Kent og Gary Day
Av Jennifer Rowe og Hal McElroy
Pressekontakt: Fjernsynets informasjonsavdeling