Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 2. januar 2007 kl 22.20 Joe Somebody

Den lille manns opprør

Joe Scheffer (Tim Allen) skjønner at han må begynne med kampsport for å bygge seg opp både mentalt og fysisk (Foto: Joe Lederer/20th Century Fox)
Joe Scheffer (Tim Allen) skjønner at han må begynne med kampsport for å bygge seg opp både mentalt og fysisk (Foto: Joe Lederer/20th Century Fox)
Joe Scheffer er et null. Ingen vet hva han heter til etternavn, ingen vet hvem han er eller hva han jobber med. Ingen bryr seg om ham – helt til en dag han kommer for sent på jobb, og fortvilet prøver å finne en parkeringsplass.

Joe (Tim Allen) ser en ledig plass, men en annen smetter inn rett foran ham. Joe blir først ydmyket, men skjønner etter hvert at han må vise muskler.

Parkeringsplassene er bare for dem som har jobbet i firmaet en viss tid, og Mark (Patrick Warburton) som nå har tatt plassen, kvalifiserer ikke. Joe sier fra, men kommer ingen vei. Krangelen ender med at Joe får seg en på trynet foran flere av sine arbeidskolleger, og dette er selvsagt en stor ydmykelse. Han mister helt lysten til å jobbe, og sykmelder seg en periode.

Men Joe skjønner til slutt hva han må gjøre for å komme seg ut av krisen. Han må utfordre Mark til "omkamp", selv om han er en del større og kraftigere. I frykt for å virke pysete kan ikke Mark si nei, og slik blir det. Det viser seg også at Mark ikke er særlig populær blant kollegene, så når nyheten kommer ut om at Joe har utfordret ham til nevekamp, får pipen plutselig en annen lyd. Nå er alle interessert i Joe – damene ser etter ham i gangen, og han blir invitert med på alskens aktiviteter av gutta.

Joe skjønner imidlertid at hvis han i det hele tatt skal ha noen sjanse må han legge seg i hardtrening. Han oppsøker Chuck Scarlett (James Belushi), en avdanket filmhelt med kampsport som varemerke. Chuck driver et treningssenter for kampsport, og snart er Joe i gang med å komme i form til den store dagen.

Amerikansk komedie (2001)
Originaltittel: "Joe Somebody"
Med: Tim Allen, Julie Bowen, Kelly Lynch, Hayden Panettiere, James Belushi
Regi: John Pasquin
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78