Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 mandag 6. juli 2009 kl 00.35 Battlestar Galactica

Folkelig oppstand

Oberst Tigh (Michael Hogan) i trøbbel. (Foto: Universal)
Oberst Tigh (Michael Hogan) i trøbbel. (Foto: Universal)
Kommandør Adama og president Roslin ble gjenforent gjennom funnet av Athenas grav på planeten Kobol, menneskehetens vugge. Men gamle konflikter er langt fra gravlagt. Etter det som hendte om bord på frakteskipet "Gideon", får oberst Tigh store deler av sivilbefolkningen mot seg.

Oberst Tighs soldater skjøt ned og drepte fire sivile protestanter på "Gideon". Hendelsen fant sted mens reglene for unntakstilstand gjaldt, og Adama og Roslin engasjerer nå reporteren D’Anna til å intervjue offiserer og mannskap om bord på "Galactica". De vil ha størst mulig åpenhet om saken.

Under påvirkning
Men underveis i arbeidet kommer D’Anna under innflytelse av cylonene. Først henvender doktor Baltar seg til henne, på cylonen Number Six’ initiativ. Han vil bruke henne for å oppfylle sine politiske ambisjoner.

D’Anna snubler også over cylonen Sharon, som er i veer, og hun skaffer henne legehjelp. Så dukker to cyolon-skip opp, og D’Anna forstår at hun ikke bare kan utføre en bestillingsjobb for Adama og Roslin. Hun må gjøre noe mer.

Mer om serien
Den amerikanske science fiction-serien "Battlestar Galactica" tar oss med til en fjern galakse der menneskeheten står i fare for å bli utryddet. Truslene kommer fra de avanserte robotene, cylonene, som menneskene selv har skapt.

"Battlestar Galactica" er basert på tv-serien fra 1978. Serien NRK nå viser ble laget i 2005 og har en ny og moderne stil som utnytter til fulle dagens data- og digitalteknikk. Den er sendt på Sci Fi Channel i USA og var en knallsuksess for kanalen.

Sendt tidligere.

Amerikansk science fiction-serie 20 deler (2005)
Originaltittel: Battlestar Galactica, serie 2
Kveldens episode: Final Cut
Produsent: NBC Universal Studios
I rollene: Katee Sackhoff (Kara Thrace), Mary McDonnell (Laura Roslin), Edward James Olmos (William Adama), Grace Park (Sharon Valerii), Tricia Helfer (Number Six), Jamie Bamber (Lee Adama), Aaron Douglas (Galen Tyrol) og James Callis (Gaius Baltar)
Pressekontakt Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57 TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, mail: info@nrk.no


LENKER
  • Les mer