Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 24. desember 2010 kl 19.20 Norge rundt

I Prøysens ånd


Jul på Alf Prøysen vis er tema for Norge rundts sending på selveste julekvelden. Maj Britt Andersen er programleder, og opptakene er gjort på Prøysenstua i Ringsaker.

Julen betydde noe spesielt for Alf Prøysen. Det har gitt oss klassikere som "Julekveldsvise", "Romjulsdrøm" og historien om "Snekker Andersen og julenissen".

Maj Britt Andersen er en av Norges fineste tolkere av Prøysen. Hun fikk Teskjekjerringprisen i 2001, og har gitt ut flere plater med Prøysen-materiale. I tillegg til å binde sammen juleutgaven av Norge rundt fremfører Maj Britt Andersen også noen av Prøysens største juleklassikere.

I sendingen møter vi blant andre den kastrerte væren Puslingen som lever et stille og rolig liv sammen med matmor Laila på Geilo. Det spesielle er at Puslingen følger matmor overalt. Også når hun skal på butikken! Et sjeldent godt vennskap!

Ellers har vi med en ung fotograf med et noe spesielt kamera, vi møter mannen som har flere julenisser hjemme enn de fleste, og skal også en tur inn i en dukkemakers verden.

Det blir også tid til et besøk hos designerduoen Arne og Carlos. Idéskaperne fra Etnedal med julekulesuksess!


Egenproduksjon, 2010
Programansvarlig: Thomas Hellum
Prosjektleder: Tom Arne Moe
Pressekontakt: Sidsel Mundal, 414 52 326 / 23 04 92 82
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no