Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 6. mai 2006 kl 18.30 Alltid beredt

Den store haiken

Patrulje Gaupe 4. Bergen spiller rollespillet
Patrulje Gaupe 4. Bergen spiller rollespillet "På flukt" under haiken. (Foto: Parkas productions as)
Det er klart for den store haiken under speiderleiren. Den er organisert som et rollespill der speiderne får prøve seg som flyktninger. Vi følger de to patruljene fra Bergen som får bryne seg på hver sin versjon av rollespillet.

Sammen med Røde Kors Ungdom arrangeres rollespillet "På flukt" for speiderne over 13 år. Det handler om familier som er på flukt fra Somalia til Norge. De yngre speiderne spiller "Hjem igjen", der de er flyktninger som vender tilbake til hjemlandet. Spillet varer ett døgn, noe om betyr at de må tilbringe natten under åpen himmel.

Frustrasjon og smug-godter
Vi følger patrulje Bjørn 16. Bergen gjennom rollespillet "Hjem igjen". Det blir lite mat, men mye venting og frustrasjon. Patruljefører Simon prøver å holde motet oppe hos gjengen. Ruben og Sebastian har smuglet med seg litt godteri i skoene, og er veldig redde for å bli oppdaget. Litt intriger blir det også: Tonje, Ina og Mia prøver nemlig å spleise Sebastian med en jente i naboleiren.

Tøff flukt
Speiderne i patrulje Gaupe 4. Bergen er alle over 13 år, og får en tøffere haik. De blir jaget, sekkene deres gjennomsøkt, de må ta armhevninger og sit-ups i timevis, og må fylle ut mange skjemaer for å komme videre. Det blir en natt med lite søvn og masse maur…

Om serien
I serien "Alltid beredt" følger vi fire patruljer på speidernes landsleir "fri:05" sommeren 2005. Gjennom fire episoder blir vi bedre kjent med noen av guttene og jentene som tilbrakte en uke sammen på Skotterud i Hedmark.

Landsleiren fant sted på Ingelsrud speidersenter, og det er én patrulje fra Tanum, én fra Oppegård og to patruljer fra Bergen vi følger under den ukeslange leiren.

Norsk innkjøpt dokumentarserie i fire deler (2006)
Produsert av Parkas production as for NRK
Regi: Per-Yngvar Holm
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252