Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 5. februar 2003 kl 21.30 Faktor: Faktor: Kjøretøy og kunstverk - mc fra a til å

Med mc i bagasjen

Bjørn Aukan prøvekjører sykkelen han har laget selv (Foto: Halvor Røkke/NRK)
Bjørn Aukan prøvekjører sykkelen han har laget selv (Foto: Halvor Røkke/NRK)
Bjørn Aukan fra Trondheim er en lidenskapelig mc-entusiast. Lidenskapen er så stor at han har bygget en motorsykkel selv, som han tar med seg til USA. Målet med reisen er å få solgt den flotte doningen.

I over et halvt år jobbet Bjørn og kameratene med å konstruere og produsere deler til motorsykkelen, før den endte opp som bagasje på flyet til Daytona Beach. Her satte de det hele sammen, og en helt spesiell sykkel tok form. Med 1,6 liters volum, voldsom kraft og rundt 100 hestekrefter vakte sykkelen oppsikt på et av verdens største motorsykkeltreff – ”Biktoberfest”.

USA er motorsykkelens hjemland, og i løpet av en langhelg forvandles Daytona Beach fra en by med rundt 65 000 innbyggere til et mekka for Harley Davidson-entusiaster. Syklene står i kø for å kjøre den berømte Main Street, og midt oppe i det hele er Bjørn med sin sykkel, som er ”Made in Norway” – for USA.

NRKs journalist Ståle Tonning har fulgt hele prosessen, og gir også seerne et innblikk i mc-miljøet.

Om ”Faktor”
”Faktor” er en serie egenproduserte dokumentarer som våger å ta standpunkt, med en nær og personlig fortellerstil. Med mennesket i fokus ønsker ”Faktor” å gi tilstedeværelse og sette enkeltmennesket i en større sammenheng.

Egenprodusert dokumentar
Programskaper: Ståle Tonning
Prosjektleder: Bjørn Stuevold
Pressekontakt: Eirin Grytbakk , tlf 23 04 86 96