Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 18. august 2003 kl 19.55 Sydenliv

Five-star

Tore er spent på om han får
Tore er spent på om han får "five-star-nåla". (Foto: Storyteller)
I dag går Tore for et " Five-Star-salg". Han har solgt fire dager på rad, og dersom han lykkes med salget i dag, vil han få den ettertraktede Five-Star-nåla. Det er en stor prestasjon for en nybakt timeshareselger, og alle er selvfølgelig veldig spent på om han vil lykkes!

Toya har kvalifisert seg i en karaokekonkurranse, og i kveld skal hun synge i den avgjørende finalen. Også hun er svært spent både på konkurrentene og sin egen prestasjon.

I restauranten får Stena, Mona og Terje besøk av matkritikere fra Den skandinaviske avisen, og det kan være avgjørende for senere besøk at kritikken blir bra.

Hans Kristian skal kneopereres for å ta menisken og vil gjerne følge med på hva som skjer under operasjonen.

Siri skal ut på alenekveld med venninner og drar på rekeaften i Den Norske Klubben.

Om "Sydenliv"
På sydspissen av Gran Canaria finner vi en av de største konsentrasjonene av nordmenn i hele verden. Gjennom 10 episoder følger vi hverdagslivet til noen av dem som har slått seg ned på den spanske øya. Vi møter ni ulike personer.

Kjell er fra Drammen, er åtti år og drar til Arguineguin hver vinter. Han er visepresident i pensjonistklubben Den norske klubben og holder seg aktiv med blant annet å arrangere boccia hver uke.

Mona, Stena og Terje er fra Haugesund og har nettopp flyttet til Gran Canaria. De vil prøve å åpne restaurant, men det er ikke så enkelt som de hadde trodd.

Toya kom til Gran Canaria sammen med moren og faren sin for to år siden. Hun går på videregående på den norske skolen. På fritiden er hun danseinstruktør og synger karaoke.

Hans Kristian har jobbet som diakon i den norske sjømannskirken i fem år. Han kjører stor motorsykkel og prøver å hjelpe nordmenn som har problemer.

Britt-Lise og ektemannen Tore husker vi kanskje fra NRK-serien "Campingliv". Britt-Lise har tidligere bodd 17 år på Gran Canaria. Nå er hun tilbake, og hun skal jobbe som guide og prøve seg som mannekeng. Tore har tenkt å prøve seg som timeshare-selger.

Siri er fra Stavanger og har en stoffskiftesykdom. Hun skal bo hele vinteren i Puerto Rico, og håper at klimaet og fysisk trening vil gjøre henne bedre.


NRK Underholdning
Produsert av Storyteller ved Rune Obrestad og Erlend Øyen
Prosjektleder NRK: Per Selstrøm
Pressekontakt: Hilde Ljøen, 23 04 72 36