Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 22. november 2012 kl 22.30 Migrapolis: Slik gikk det

Tre skjebner


For noen er livet mer uforutsigbart enn for andre. Det byr på overraskelser, muligheter og drømmer.

Ohene Aboagye jobbet i hjemmehjelpstjenesten i Oslo da Hung møtte ham for 9 år siden. I dag er han blitt regiondirektør i Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDI) med ansvar for bosetting og integrering av asylsøkere og flyktninger i Norge. Hvordan klarte en fattig gutt fra en landsby i Ghana i Afrika å gå til topps i Norge?

Livet til Bjørn Grannum ble snudd på hodet for 10 år siden. Han vokse opp i en adoptivfamilie, og en dag stod det en dame på døra som fortalte at hun var hans mor, og at han kom fra taterslekt. Bjørn ble veldig begeistret for sine nyoppdagede røtter og ivrig etter å bli kjent med taterkulturen og språket. Men i dag har han kuttet all kontakt med sin biologiske familie og tatermiljøer. Hva er grunnen?

I dette programmet møter vi også Gabriel Lorenzo Morales som kom til Norge for 12 år siden med sykepleierutdannelsen fra Cuba i bagasjen. Etter noen år i Norge bestemte Gabriel seg for å droppe sykepleieryrket og utdanne seg til tannlege, noe han alltid har drømt om å bli siden han var liten, men ikke hadde muligheter til å realisere i sitt hjemland Cuba.

Egenproduksjon, 2012.
Kontaktadresse for presse presse@nrk.no tlf 414 28 800
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice tlf 815 65 900
Programmets hjemmeside: www.nrk.no/migrapolis