Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 6. september 2004 kl 20.35 Presidenten

Presidentens menn – og kvinner

Elisabeth Moss spiller president datter Zoey i
Elisabeth Moss spiller president datter Zoey i "Presidenten". (Foto: Warner Bros.)
Presidentens datter Zoey har opplevd det meste en ung kvinne i denne posisjonen kan bli utsatt for.

På universitetets eksamensfest ble hun kidnappet av politiske ekstremister rett foran nesen på sin date. Det endte heldigvis bra. Nå stålsetter Zoey seg før møtet med en kvinnelig tv-journalist som er kjent for å bringe fram de mest private følelsene hos sine intervju-objekter.

Budsjett og forlik
I Representantenes hus er det drakamp om budsjettet. Presidentens stab formelig sloss med speaker Jeff Haffley for å få det gjennom. Politisk rådgiver Angela Blake er særskilt pågående og har et kompromiss i sikte. Et kompromiss som slår strek over flere av president Bartlets løfter i valgkampen.

Om serien
I "Presidenten" følger vi Josiah Bartlet (Martin Sheen) og hans lojale stab gjennom de store og små begivenheter som preger hverdagen i Det hvite hus. Det handler ikke bare om maktkamp, kjærlighet og vennskap. Serien er kjennetegnet av mye humor og inngående kjennskap til det "hemmelige" spillet i amerikansk politikk.

President Josiah "Jed" Bartlet tilhører demokratene, og bak hans folkelige utstråling skjuler det seg en skarp hjerne og et oppriktig engasjement for at det han tror på også er til beste for landet. Til tross for det konstante presset fra ulike interessegrupper, lar han sin egen overbevisning komme først. Mange lar seg forlede av hans godslige sjarm, bare for å oppleve et hensynsløst motangrep når de minst venter det.

Med sine ulike egenskaper utgjør presidentens utvalgte stab et slagkraftig team som spiller en avgjørende rolle i styringen av landet. Nasjonen overlever på grunn av - men til tider også på tross av - det som skjer i den vestre fløyen i Det hvite hus.

Amerikansk dramaserie (2002/2003)
Originaltittel: The West Wing (Serie 5)
Kveldens episode: Separation of Powers
Produksjon: Warner Bros.
Med: Martin Sheen, Allison Janney, John Spencer, Richard Schiff, Dulé Hill, Janel Moloney, Bradley Withford og Stockard Channing
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57


LENKER
  • Les mer 
  • Les mer 
  • Les mer 
  • Les mer