Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 4. juni 2001 kl 19.20 Med sjel og særpreg: Bon'kjerring og Thalias tjener

Bon’kjerring og Thalias tjener

Hildegunn Eggen behersker flere scener i sin hverdag. (Foto: Andreas Lunnan)
Hildegunn Eggen behersker flere scener i sin hverdag. (Foto: Andreas Lunnan)
Hildegunn Eggen behersker flere scener i sin hverdag. Fra morgenen av er det huslige gjøremål i så vel kjøkken som stuer. I tillegg er det oppdrag som skal løses andre steder på gården, slik som vanlig vil være for en bondekone. Ut på ettermiddagen går ferden til Trondheim til en annen scene – på Trøndelag Teater.

Tre barn skal på skolen, og resten av dagen på gården Karmhus i Verdal må planlegges. For ved middagstider må mor i huset legge vekk arbeidstøyet og sette kursen mot Trondheim for å tre inn i en eller annen sentral rolle på Trøndelag Teater. Her har hun utfoldet sitt sceniske talent gjennom 17 år, og hører så absolutt med blant de mest skattede personligheter. At turen til og fra arbeidsplassen måler over 20 mil, har den utrettelige skuespilleren aldri bekymret seg over.

- Reisetid kan brukes både til arbeid, konsentrasjon og avslapning, sier Hildegunn Eggen. - Og det er da ingen skandale om jeg av og til må droppe publikumsapplausen for å rekke nattoget hjem....

Store roller
Gjennom sin scenekarriere har Hildegunn Eggen kledd en rekke store roller, og er ved flere anledninger prisbelønnet for sine prestasjoner. Men om fru Thalia til stadighet legger et stramt program for "bon'kjerringa fra Leksdalen", så er det aldri snakk om å forsømme de nærmeste krav.

- "Gård, kaill og onga" skal ikke lide for at "a' mor sjøl" dyrker sine spesialinteresser, sier Hildegunn.

Egenprodusert portrettserie
Ved Sverre Krüger og Andreas Lunnan
Pressekontakt:
Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53

Bilde (3 motiv)
Hildegunn Eggen behersker flere scener i sin hverdag. (Foto: Andreas Lunnan)