Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 6. juni 2011 kl 20.15 Walkabout: Irland rundt på 80 kroner

Salme ved reisens slutt


Nils og Ronny har rukket å bli rikskjendiser i Irland når de 15 dagene på veien går mot slutten. Men før de reiser hjem, rekker gutta innom en hjemme alene- fest hos fire søstre - og får velsignelse hos den lokale presten.

Etter å ha figurert på riksdekkende radio i flere dager er Nils og Ronny blitt superkjendiser i Irland. Avisjournalister sporer dem opp der de er, og reisekameratene må opptre live på irsk tv. Men tross populariteten må de stadig videre…

Fri drikke og grov sjikane
I kveld er Nils og Ronny kommet til Dingle på den vakre sørvest-kysten av Irland. Her får Nils jobb som bartender i byens eldste pub og går ikke av veien for å dele ut fri drikke til damene og grov sjikane til herrene.

På puben møter Nils og Ronny også to eldre brødre på over åtti år. Brødrene bor i hvert sitt hus på samme gård, og de bytter på å bo hos hverandre.

Hjemme alene-fest
Når tilbudet om en hjemme alene-fest hos fire søstre dukker opp, er ikke Nils og Ronny sene med å slå til. Underlig nok ender kvelden med en intens og oppklarende diskusjon om prevensjon og abort. Det blir et direkte og ærlig møte med fire jenter som speiler mye av den frustrasjonen unge jenter møter med det katolske Irland.

Kvelden med jentene bidrar til at Nils og Ronny før avreise oppsøker den lokale presten. Men hos denne Guds tjener på jord får imidlertid både paven, evangelister og amerikanske kristenfundamentalister så hatten passer!

Programmet er sendt tidligere.

Reiseprogram. Produsert av Nils & Ronny AS i samarbeid med NRK (2005)
Med: Nils Henrik Wærstad og Ronny Kristoffersen
Kontaktadresse for presse: presse@nrk.no
TV-seere bes kontakte Publikumsservice


LENKER
  • Les mer