Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 26. august 2012 kl 09.50 Telemarkskanalen minutt for minutt

Telemarkskanalen minutt for minutt


NRK tar publikum med på en ny tv-sendt reise i Norge.

Med MS Victoria går TV-seilasen fra Skien til Dalen. Turen sendes direkte på NRK2, og tar i alt drøye 11 timer.

Sluse-TV
– Det er en reise i et magisk landskap, fra fjord til fjell. Fra trange passasjer, gjennom sluser og over åpne innsjøer blir det en variert tur med mye historie i seg. Vi gleder oss til å vise seerne våre en litt skjult, norsk skatt, sier programsjef i NRK Hordaland, Rune Møklebust.

Telemarkskanalen feiret i fjor sitt 150-årsjubilieum. En av båtene som trafikkerer denne ruten i dag, MS Victoria, har tjent kanalen i 130 år i år. Da er det naturlig at NRKs tv-sending fra kanalen går med kanaldronningen selv.

– Telemarkskanalen ble bygd for å frakte både folk og varer. Det var i sin tid "hovedveien" mellom Kristiania og Bergen, og på det meste ble det årlig fraktet 600.000 tonn gods på kanalen. Man kan på mange måter si at det norske industrieventyret var mulig fordi man bygde Telemarkskanalen, sier Møklebust.

Årlig er ca 80.000 mennesker innom kanalanleggene, enten på en av kanalbåtene eller på turer langs ruten. Kanalen er unik i verdenssammenheng fordi den er hogd inn i fjell. Deler av kanalen er fredet, og de fleste av slusene er fremdeles manuelle.

Telemarkskanalen minutt for minutt sendes direkte på NRK2.
Kontaktperson for prosjektet er programsjef i NRK Hordaland, Rune Møklebust: 97585849
Presseansvarlig for programmet er Jade Josefine Nordahl: 92403873
Publikum kan henvende seg til info@nrk.no 815 65 900