Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 9. april 2004 kl 18.30 Laura Trenter: Hjelp! Ranere!

Små spioner

Johanna (Amanda Garcia Hagman) og Sebbe (Charlie Gustavsson) blir vitner til et postran, og etterpå prøver de å finne ut hvem ranerne var. (Foto: SVT)
Johanna (Amanda Garcia Hagman) og Sebbe (Charlie Gustavsson) blir vitner til et postran, og etterpå prøver de å finne ut hvem ranerne var. (Foto: SVT)
Sebbe og Johanna blir vitner til et postran. Kan de maskerte ranerne være noen de kjenner? Kanskje vaktmesteren på skolen? Og hvem er det som lusker rundt i Sebbes hage om natten?

Hjelp! Ranere! er nok en spennende krim for ungdom som er basert på en bok av Sveriges krimdronning Laura Trenter. Serien er i tre deler, og denne gangen handler det om å bearbeide redsel og ikke minst om vennskap.

Skummel opplevelse
På vei hjem fra skolen går ti år gamle Sebbe og Johanna innom posten. Plutselig går døren opp og to menn med hetter stormer inn. De vifter med pistoler og skriker til alle om at de skal legge seg ned.

Spioner
De to barna kommer seg vel gjennom ranet, men etterpå kommer angsten. De vet jo ikke hvem ranerne var, men ranerne vet jo godt hvem de var. Tenk om det er noen de kjenner? Johanna mistenker en mann, og hun bestemmer seg for å spionere på ham for å få bevis.

Sebbe går motvillig med på å hjelpe venninnen. En kveld oppdager han at det står en mystisk mann ute i hagen. Det kan jo hende det er en som er ute etter Sebbe, men hvorfor?

Barnas krimdronning
Laura Trenter er blant de mest leste barnebokforfattere i Sverige i dag, og er selv datter av kjente krimforfattere (Stieg og Ulla Trenter). Hun legger ikke skjul på at hun ble inspirert hjemme der familien gjerne diskuterte mord ved middagsbordet. Flere av bøkene hennes er filmatisert, og NRK1 har tidligere vist seriene "Pappa politi" og "Det brenner".

Svensk spenningsserie for barn i tre deler
Originaltittel: Hjälp! Rånare!
Regi: Simon Kaijser
Manus: Soni Jörgensen
I rollene: Charlie Gustavsson, Amanda Garcia Hagman, Suzanne Ernrup, Lennart Jäkel, Lia Boysen og Ivan Mathias Petersson
Prosjektleder i NRK: Elin Raustøl
Pressekontakt:Elisabeth Burø , tlf: 23 04 98 32/93 04 66 97