Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 23. april 2006 kl 20.10 Livet begynner

Ny serie fra forfatteren bak "Cold Feet

Maggie (Caroline Quentin) og Phil (Alexander Armstrong) opplever en opprivende skilsmisse
Maggie (Caroline Quentin) og Phil (Alexander Armstrong) opplever en opprivende skilsmisse
Manusforfatteren bak NRKs nye dramaserie i seks deler fikk sitt gjennombrudd med dramaserien "Kalde føtter". "Livet begynner" er det første Bullen har gjort siden denne suksesserien.

NRK2 har tidligere sendt samtlige episoder av kritikerroste "Kalde føtter" ("Cold Feet"), og serien hadde et trofast publikum som kom tilbake år etter år. "Kalde føtter" fikk blant annet prisen for Beste komediedrama av British Comedy Awards i 2003, mens Mike Bullen fikk prisen Årets forfatter.

Familiedrama
Maggie og Phil er hovedpersonene dette familiedramaet i seks deler. Maggie opplever, i likhet med mange andre kvinner, at ektemannen forlater henne og barna etter flere års ekteskap.

Om serien sier Mike Bullen: - Hovedpersonen Maggie er basert på en venninne av meg som gikk gjennom samme krise. Jeg ba henne ut på middag, og fikk henne til å fortelle meg alt sammen. Noen dager følte hun at hun kunne bestige Mount Everest, andre dager kunne hun knapt stå opp av sengen. Det er denne berg- og dalbanetilværelsen jeg prøver å formidle gjennom Maggie.

Skuespilleren Caroline Quentin tror at Maggie vil fremstå som litt av en heltinne for kvinnelige seere. Maggie er ikke spesielt heroisk, men hun er en "stayer" som folk vil få sympati for, mener Caroline. Det at hun er irritert på faren som har Alzheimers, kan virke urimelig. – Men det er slik vi ofte oppfører oss mot dem vi er mest glad i, sier Caroline Quentin.

Alexander Armstrong, som spiller Phil, innrømmer at han ikke har særlig sans for måten Phil behandler Maggie på. – Men jo mer jeg blir kjent med ham, jo mer forstår jeg ham og ser hvorfor han gjorde det han gjorde, sier skuespilleren.

Første episode
Det er på et ferieopphold med barna Phil kommer med nyheten om at han er ulykkelig med Maggie, og ønsker å komme ut av ekteskapet. Maggie blir helt ute av seg og insisterer på at de skal dra hjem øyeblikkelig.

Vel hjemme får Maggie Phil til å fortelle den dårlige nyheten til barna, Becca og James. Hun forlanger også at han skal legge igjen nøklene slik at han ikke kan låse seg inn i huset.

Phil på sin side har store utgifter i forbindelse med den nye leiligheten sin, så store at han ikke har råd til å forsørge Maggie.

Hun må finne en jobb, og sønnen James gir henne et oppfriskende lynkurs i PC’ens vidunderlige verden. Full av optimisme søker Maggie jobb i et reisebyrå. Men siden hun ikke er i tjueårene, får hun vite at jobben allerede er besatt.

I bilen på hjemveien får hun øye på Phil med armen rundt en ung kvinne. Maggie blir rasende, og bestemmer seg der og da for å ta kontroll over sitt eget liv. Jobben i reisebyrået vil hun kjempe for…

Britisk dramaserie (2004)
Originaltittel: "Life Begins"
Produsert av: ITV1

Med: Caroline Quentin, Alexander Armstrong, Ace Ryan, Elliot Henderson-Boyle, Claire Skinner, Stuart McQuarrie, Frank Finlay
Regi: Catherine Morshead
Manus: Mike Bullen
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78